28 Mart 2024 Perşembe

Mira Güneş davası ertelendi

İzmir'de 2021 yılında trans kadın Mira Güneş'i katleden Serdar Gülsoy, Turgay Türker, Mesut Ataman ve Murat İnceçelik'inyargılandığı davanın duruşması 19 Temmuz'a ertelendi.

İzmir'de 2021 yılında trans kadın Mira Güneş'i katleden Serdar Gülsoy, Turgay Türker ve Murat İnceçelik'in yargılandığı davanın 4'üncü duruşması Bayraklı 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. 

"Canavarca hisle katletmek", "gasp", "izinsiz kredi kartı kullanmak", "delilleri karartmak" ve "konut dokunulmazlığını ihlal etmek" suçlarından yargılanan fail Serdar Gülsoy duruşmaya tutuklu olduğu Şakran Kapalı Hapishanesi'nden SEGBİS'le katılırken, aynı suçlardan tutuksuz yargılanan Turgay Türker ve Murat İnceçelik duruşmaya katılmadı. Taraf avukatları ve Güneş'in ailesi ise salonda hazır bulundu.

Mahkeme heyeti, fail Gülsoy'un tutukluluğunun, diğer failler hakkındaki yurt dışı yasağının devamına karar verdi. Ayrıca tanık olarak dinlenecek Tuğba Korkmaz'ın bir sonraki duruşmaya zorla getirilmesine, Şenol Başkut'un da bir sonraki duruşmada tanık olarak dinlenmesine karar verildi.

Bir sonraki duruşma 19 Temmuz'a ertelendi.