4 Mayıs 2024 Cumartesi

Minbic'te bir çocuk tecavüz edilip katledildi

Kuzey ve Doğu Suriye'nin Minbic kentinde Yasmîn Ehmed adlı 5 yaşındaki kız çocuğu abisinin tecavüz saldırısına uğradı, katledildi. Yasmîn'in katili ve katliamı gizleyen iki kardeşi tutuklanırken, pek çok kentte eylem yapan kadın örgütleri, faillere ağır ceza verilmesi ve çocuk hakları koruma büroları açılması çağrısında bulundu.

Yasmîn Ehmed adlı 5 yaşındaki kız çocuğu 27 Ocak günü kaçırılarak tecavüz saldırısına uğradı, katledildi. Yasmîn'in katilleri tutuklandı.

Kuzey ve Doğu Suriye İç Güvenlik Güçleri Genel Komutanlığı, 5 yaşındaki Yasmîn Ehmed'in katledilmesine ilişkin yürüttüğü soruşturmaya dair açıklama yaptı. İç Güvenlik Güçleri Yasmîn'e tecavüz saldırısında bulunarak katleden abisi ve olayı gizleyen iki kız kardeşinin tutuklandığını açıkladı.

Yasmîn Ehmed'in cinsel saldırıya uğraması ve katledilmesi, Kuzey ve Doğu Suriye'deki kadın örgütleri tarafından büyük tepkiyle karşılandı. Zenûbiya Kadın Topluluğu Tabqa Bürosu, Rakka Genç Kadınlar Birliği, Qamişlo Şilêr Komitesi ve Fırat Bölgesi Genç Kadınlar Birliği açıklamalar yaparak, fail ve suça ortak olanların yargılanması çağrısında bulundu.

TABQA
Tabqa'da eylem yapan Zenûbiya Kadın Topluluğu, çocuklara karşı cinsel saldırı ve bu tür vahşi suçların işlenmemesi, çocuk haklarının güvenliği için çocuk haklarını koruma bürolarının açılması çağrısında bulundu.

QAMIŞLO
Qamişlo'da da Şilêr Komitesi adına açıklama yapıldı. Komite Başkanı Culiya Xilo ve Komite üyesi Reşe Derwîş yaptıkları açıklamada, "Yasmîn'in davası kamu davasıdır. Bölgede böyle bir suç ilk kez işlenmiyor. Savaş, yıkım ve özel savaşların bir sonucu olarak bölgede birçok değişim meydana geldi. Toplumu köleleştiren zihniyetten kurtarılması gerekir" dedi.

Şilêr Komitesi, faillere ağır ceza verilmesi gerektiğini vurguladı.

RAKKA
Rakka Genç Kadınlar Birliği tarafından, Suriye Devrimci Gençlik Hareketi merkez binası önünde açıklama yapıldı. Açıklamayı Genç Kadınlar Birliği üyesi Îslam Xelef okudu.

Xelef, Yasmîn Ehmed'e yönelik işlenen vahşi suçun akıl almaz olduğu belirtti. Yasmîn'e karşı işlenen suçun tüm çocukluklara karşı işlenen bir suç anlamı taşıdığına işaret eden Xelef, faillerin cezalandırılması çağrısı yaptı.