19 Mayıs 2024 Pazar

Migros'a uyarı: Tüm mağazalarda kasalarınızı kitleyeceğiz

Ataşehir'deki Migros Genel Müdürlük önünde yapılan açıklamada, mücadelenin Esenyurt depoyla sınırlı kalmayacağı kaydedildi. Kamuoyuna işçilerle dayanışma ve birlikte mücadele çağrısı yapıldı. 

DGD-Sen üyesi Migros depo işçilerinin direnişi sürüyor. İşçilerin taleplerini görmezden gelen işveren, 400 depo işçisini işten atmakla tehdit ediyor. DGD-Sen üyeleri için Ataşehir'deki Migros Genel Müdürlük önünde basın açıklaması yaptı. "İşçiler açken, Tuncay Özilhan'a huzur yok" yazılı pankartın açıldığı eyleme Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekilleri Züleyha Gülüm ve Musa Piroğlu da katıldı. 

GÜLÜM: İŞÇİ SINIFIYLA MÜCADELE EDE EDE KAZANACAĞIZ
Söz alan HDP Milletvekili Züleyha Gülüm, direnen işçilerin işten atılmakla tehdit edildiğini belirtti. Patronların sermaye ve kendi çıkarları için işçilerin haklarını yok saydığının altını çizen Gülüm, "Kölelik koşullarında çalışmaya zorlamak istiyorlar. Sadece Esenyurt depoda değil işçiler ülkenin dört bir yanında eylemde. Biz de HDP vekilleri olarak işçilerle direniyoruz. İşçinin emekçinin hakkını gasp etmenize izin vermeyeceğiz. İşçi sınıfı bir arada, birleşe birleşe mücadele ede ede hakkımız alacağız" dedi. 

PİROĞLU: VALİLER, POLİS PATRONLARIN KULU GİBİ ÇALIŞIYOR
HDP Milletvekili Musa Piroğlu da işçilerin kendilerine dayatılan sefalet ve köleliğe karşı ülkenin her yerinde ayakta olduğuna dikkat çekti. Patronların bu direnişi kırmak için işçileri işten atmakla tehdit ettiğini kaydeden Piroğlu, yeri geldiğinde iktidara "özgürlük ve demokrasi" çağrısı yapan sermayenin sınırının işçiler haklarını istediğinde bittiğini kaydetti. 

Piroğlu, "İşçiler ne zaman hak aramaya başlıyor, patronlar devlete, polise sarılıyor. Devlet polisi ve jandarmaya işçi ve köylü karşısına, patronları yanına dikiyor. Valiler, polisler patronun kulu gibi çalışıyor. Onların özgürlük anlayışı sömürü özgürlüğüdür, halkın malını yağmalama özgürlüğüdür, yoksulun kanından daha fazla zengin olma anlayışıdır. Onların karısında bir tane gücümüz var birleşmek ve dayanışmak. Migros işçinin direnişi bu halkın ortak direnişidir" ifadelerini kullandı. Piroğlu, tüm kamuoyuna direnen işçilerle dayanışmaya çağırdı.

YILMAZ: TÜM MİGROS KASALARINI KİLİTLEYECEĞİZ
DGD-Sen Örgütlenme Uzmanı Kemal Yılmaz ise Migros işçi düşmanlığı yaptığının altını çizdi. İşçilerin daha önce iki kez hakları için iş durdurduğunu hatırlatan Yılmaz, Migros'a seslendi ve şunları söyledi: "Bu direniş sadece Esenyurt Migros depoyla kalmayacak. Bunu da bilin. Önümüzdeki günlerde tüm Migros depolarda iş duracak. Migros'un yöneticileri, mağazalarınızda kasa kilitleyeceğiz. Kime güveniyorsanız güvenin."