7 Mayıs 2024 Salı

Migros kasaları bloke edildi

DGD-Sen üyesi Migros işçileri ve dostları bugün Migros'un marketlerinde kasaları bloke etti, halka Migros'u boykot çağrısı yaptı. Pek çok yerde halk işçilere ve boykot çağrısı yapanlara alkışlarla destek verdi.

Migros'un Esenyurt'ta bulunan deposunda çalışan 257 işçi ücretlerinin artırılması talebiyle iş bırakma eylemi yaptıkları gerekçesiyle işten atıldı. Direnişi Esenyurt depo önünde sürdüren işçiler, dün de Migros Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan'ın evinin önüne gitmişti. Patronları korumak ve kollamakla görevli polis işçilere saldırarak 100'e yakın işçiyi işkenceyle gözaltına almıştı. Serbest bırakıldıktan sonra Migros marketlerin kasalarını bloke etme çağrısı yapan direnişçi işçilerin çağrısına birçok kesim kulak verdi.

İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere pek çok kentte Migros marketlerinin kasaları bloke edildi, Migros işçilerinin mücadelesi halka anlatılarak Migros'u boykot etme çağrısında bulunuldu.

İstanbul'da Beylikdüzü, Esenyurt, Mecidiyeköy, İkitelli'nin aralarında bulunduğu çok sayıda ilçede işçiler ve dostları Migros marketlerine giderek halka yönelik konuşmalar yaptı.

Migros kasalarını bloke eden işçiler ve dostları, "Biz saatlik 1 ekmek parası zam istediği için işten atılan 257 Migros depo işçisiyiz. Sesimizi, mücadelemizi Tuncay Özilhan'ın izinin, isminin geçtiği her yere taşıyoruz" dedi.

HALKTAN İŞÇİLERE DESTEK
İstanbul'da alışveriş merkezleri ve Migros marketlerde eylem yapan işten atılan işçiler, "Migros'tan alma suça ortak olma", "Migros boykot" sloganlarını attı. "Migros'ta 4 liraya hiçbir şey satılmıyor. Biz 257 kişi sadece 4 liralık zam istediğimiz için işten atıldık. Bize destek verirseniz Tuncay Özilhan'ı yenebiliriz" diyen işçilerin Migros'tan alışveriş yapmama çağrısına halk da alkışlarla destek verdi.

SKM'DEN MİGROS'U BOYKOT ÇAĞRISI
Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM) üyeleri de İstanbul Tuzla'da Migros markette eylem yaptı. "Migros işçisi yalnız değildir, Migros'u boykot et" yazılı döviz açan SKM'liler, Migros'tan alışveriş yapanlara boykot çağrısında bulundu. 

Migros'un Esenyurt depo işçilerinin bir ekmek parası zam istedikleri, haklarını talep ettikleri için işten atıldıklarını söyleyen SKM'liler, 257 işçinin işten atıldığını söyledi. Direnen işçilerin darp edilerek gözaltına alındığını söyleyen SKM'liler, işçilerin direnişinin kazanıma ulaşması için Migros'tan alışveriş yapılmaması ve direnen işçilere destek verilmesi çağrısında bulundu.

Üniversite öğrencileri de Ankara'da Migros kasalarını kilitleyerek, boykot çağrısında bulundu. Öğrenciler İzmir Alaybey'de de vapurda halka seslendi.

TOMİS üyeleri de Migros işçilerine destek vermek için halka boykot çağrısında bulundu. TOMİS üyeleri, "Migros'u bugün buraya getiren işçilerin emeğidir. Ama Migros patronu işçilere 4 lirayı çok gördü. Bu gördüğünüz her rafta, üründe işçilerin alınteri vardır. Bizler de işçilerin alınterine sahip çıkmak için Migros'tan alışveriş yapmayalım" diye konuştu.

Halkın destek verdiği eylemde, "Migros'ta direniş kazanacak", "Migros işçisi köle değildir" sloganları atıldı.