19 Mayıs 2024 Pazar

Migros depo işçilerinin direnişi sürüyor

Migros depo işçileri bu sabah da Esenyurt depoda direnişe devam ediyor. İşçiler, "Bugün Migros'un kaybediş günüdür" dedi. 

Esenyurt Migros deposunda işçilerin direnişi sürüyor. Dün akşam yaşanan polis saldırısı sonrası işçiler sabahın erken saatlerinde depo önüne geldi. 

Migros depo önüne bugün de polis yığıldı. 

İşten çıkarılan işçiler dışarıda bekleyişlerini sürdürürken içeride çalışan işçiler de "Direne direne kazanacağız", "Vur vur inlesin Migros bizi dinlesin" sloganlarıyla dışarıya çıktı. 

İşçiler, "Türkiye'de adalet yok. Dün içerideyken bugün dışarıdayız, adaletin batsın Türkiye, Migros, Özilhan" dedi. 

İşçiler burada yaptıkları konuşmada, "Bugün Migros'un kaybediş günüdür. Arkadaşlarımızı gözümüzün önünde burada yerde sürüklenirken gördük, sadece izlemek zorunda kaldık. Bir ambulans içeri girmedi. Hakkımızı savunduğumuzda toma, polis görüyoruz" ifadelerini kullandı. 

MİGROS YÖNETİMİNDEN TEHDİT
İşçilerin direnişi sürerken Migros yönetimi bir açıklama gönderdi. Açıklamada çalışmak istenmeyen kişilerin, "istenmeyen olaylara neden olmamak için depoyu terk etmeleri gerektiği" belirtilerek "Tüm personelimizi aklı selim olmaya davet ediyoruz" denildi.

DİRENİŞ SÜRÜYOR
Bunun üzerine işçiler açıklamaya "Yuh" diyerek tepki gösterirken başka bir işçi ise "Burada bir işçi bir ekmek istiyor" diyerek isyan etti. Bunun üzerine açıklamayı okuyan yönetici "Ben elçiyim" diyerek karşılık verdi. İşçiler ise "Gerekli kişi buraya gelsin" diyerek tepkilerini gösterdi.

DGD-SEN Twitter hesabında paylaşılan videoya ise şu ypaylaşım yapıldı "Saat başı ücretlerine bir ekmek parası zam isteyen Esenyurt Migros depo işçisi arkadaşlarımız bu sabah da depo önünde. Yönetim çalışmayanların deponun dışına çıkması gerektiğini söylüyor ve işçileri 'aklı selim' davranmaya davet ediyor!"