8 Mayıs 2024 Çarşamba

Migros depo işçilerinin direnişi 8. gününde

Ücretsiz izin adı altında işten çıkarılan ve 8 gündür direnişte olan Migros depo işçilerinin eyleminde konuşan DGD-SEN Genel Başkanı Murat Bostancı, "Arkadaşlarımız iş başı yapana kadar direnmeye devam edeceğiz" dedi.

Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde bulunan Migros deposunda çalışan işçiler salgına karşı alınmayan önlemler ve uzun çalışma koşulları nedeniyle, DGD-SEN'e üye oldu. Üye olan işçilerden 15'i geçtiğimiz ay ücretsiz izin adı altında işten atıldı. Bu ay 45 işçi daha ücretsiz izne gönderilmesiyle ücretsiz izine çıkarılan işçilerin sayısı 60'ı bulurken, işçilerin ne zaman işbaşı yapacakları ise belli değil

İşten atma saldırısına karşı Çayırova'da bulunan depo önünde direnişe başlayan işçiler, 11.00 ile 17.00 saatleri arasında işyerlerinin önünde eylem yapıyor. Direnişlerinin 8. gününde yaptıkları eylemde "Ücretsiz izne, sendika düşmanlığına, mobinge, tacize izin vermeyeceğiz" pankartı açan işçiler, "İşçiler açken patronlara huzur yok", "Ücretsiz izin kaldırılsın" ve "Migros işçisi köle değildir" sloganları atıldı.

BEKLER: DİRENİŞİMİZ ZAFER GETİRECEK
Eylemde konuşan Gülay Bekler, depoda 3 sene çalıştığını ve işçilere köle gözüyle bakıldığını söyledi. Köle değil emekçi olduklarını ifade eden Bekler, çalışma alanlarının düzenlenmesi taleplerinin ise göz ardı edildiğini kaydetti. Bekler, "Bu nasıl bir vicdan? Bundan sonra direnişteyiz. Haklarımızı alana kadar direnişteyiz. Ve direnişimizin zaferi sizleri delirtecek" diye konuştu.

ALBAYRAK: ARKADAŞLARIMIZ YANIMIZDA
Ardından söz alan Gülhan Albayrak ise 10 aydır sabah 08.00 ile akşam 22.30 saatleri arası çalıştıklarını ifade ederek, sendikanın ses çıkarana kadar depoda 3 vardiya çalışma sistemine geçilmediğinin altını çizdi. Albayrak, içeride çalışan arkadaşlarının yanlarında olduğunu dile getirerek, "Arkadaşlarımız bizim yanımızda. Amirlerden korkmuyorlar. Yönetim olarak çok acizsiniz" diye belirtti.

BOSTANCI: İŞÇİNİN ALINTERİNİ ÇALIYORLAR
DGD-SEN Genel Başkanı Murat Bostancı, Migros'un müdür ve yöneticilerinin de hırsızlık yaptığını dile getirerek, "İşçinin alın terini çalıyorlar. Hırsızlık sadece birinin eşyasını çalmak değildir. Emek teri, alın teri hırsızlığı var. Ve bu alçak patronlardan bunun hesabını soracağız. 8 gündür inançla direniyoruz. Arkadaşlarımız iş başı yapana kadar direnmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından işçiler direniş halayı çekti.