19 Mayıs 2024 Pazar

Migros depo işçileri serbest bırakıldı: Onurlu direnişimiz sürecek

Esenyurt Migros deposu önüne akrep, toma yığıldı, gözaltı araçları getirildi. Depoya giren polisler işçileri darp ederek dışarı çıkarmaya çalıştı, çok sayıda işçi gözaltına alındı. Gözaltı sonrası açıklama yapan işçiler, "Tek derdimiz ekmek parası, koskoca Migros ekmek parası vermedi" dedi ve onurlu direnişin süreceğini vurguladı. 

Esenyurt Migros depo işçilerinin direnişi sürüyor. Depo önüne "akrep" denilen  zırhlı araç ve tomalar getirildi. 

Gözaltı araçları da depo içine sokuldu. 

'BİZ İŞÇİYİZ'
DGD Sen Genel Başkanı Neslihan Acar, polis ablukasinda, "Biz 4 lira zam istedik bir ekmek fazla istedik. Biz çalıştığımız marketlerden alışveriş yapamıyoruz. Biz doymuyoruz" dedi. Acar'ın "Biz kimiz" sorusuna işçiler, "İşçiyiz" yanıtı verdi.

Aralarında DGD Sen Genel Baskanı Neslihan Acar ve sendika yöneticilerinin de olduğu yüzden fazla işçi gözaltına alındı. 

Gözaltılar Kıraç Karakoluna götürüldü.

'TEK DERDİMİZ EKMEK PARASI'
Gözaltına alınan işçiler ifade işlemleri sonrası serbest bırakıldı. Gözaltı sonrası açıklama yapan işçiler, kendileriyle direnenlere dayanışma içinde olanlara teşekkür etti. "Yaptığımız her şey ekmek parası için" diyen işçiler, "Biz Migros'tan sadece ekmek parası istedik, yaptıkları tek şey kapı dışarı etmek. Sonuna kadar direndik, bu direnişi asla bırakmayacak. 

'İŞÇİ ONURLA DİRENİŞİ SÜRDÜRECEK'
Migros'un yaptığının karşılığı olacak. İşçi, sonuna kadar da gidecek. İşçiler olark tarih yazdık Migros'ta bu tarihin üzerinde kara leke olarak kalacak. Yıllar sonra Migros halk tarafından lanetlenecektir. Koskoca Migros ekmek parası vermedi. İşçi kendine yakışanı yaptı, onurla gururla direndi direnecektir. Bundan sonra Migros düşünsün."