10 Mayıs 2024 Cuma

Metal işçileri iş bırakarak MESS patronlarını uyardı

Birleşik Metal-İş Sendikası, MESS grup toplusözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine bugün bir saatlik iş bırakma eylemi yaptı. 50 fabrikada işçiler her vardiyada bir saat üretimden gelen gücünü kullanarak taleplerini dile getirdi.

Metal sektöründe Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) patronları ile metal işkolunda örgütlü Birleşik Metal-İş Sendikası, Türk Metal ve Özçelik-İş sendikaları arasında anlaşma sağlanamadı. Arabulucu ve uyuşmazlık sürecinin sona ermesinin ardından sendikalar 60 gün içinde grev kararı alabilecek.

Metal işçilerinin taleplerinin karşılanmaması üzerine DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası 33 işletmeye ait 50 fabrikada bugün üretimden gelen gücünü kullandı.

Sendika üyeleri her vardiyada bir saatlik iş bırakma eylemi yaparak, fabrika içinde yürüyüşler düzenledi sloganlar attı.

Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, sendika yöneticileriyle birlikte ZFSACHS fabrikasında işçilerin gerçekleştirdiği eyleme katılırken, İstanbul, Kocaeli ve İzmir başta olmak üzere MESS toplusözleşme sürecine dahil 50 fabrikada eylemler yapıldı.

Sarkuysan, Makina Takım, Dost El Makina, Accuride Wheels, Arpek, Sio Otomotiv, Lindsay Sulama’nın aralarında bulunduğu fabrikalarda metal patronlarının sefalet ücreti dayatmasını kabul etmediklerini haykıran işçiler bir saat üretimi durdurarak yürüyüşler düzenledi.

Eylemlerde, “İşçiler açken, patronlara huzur yok”, “Geliyor geliyor genel grev geliyor”, “Direnen işçiler yenilmezler”, “Fabrikalar MESS’e mezar olacak”, “Direne direne kazanacağız”, “İnadına sendika inadına DİSK”, “Sadaka değil toplusözleşme”, “MESS MESS şaşırma, sabrımızı taşırma”, “Direne direne hep beraber zafere”, “Sermayeye kul köle olmayacağız”, “İş, ekmek yoksa, barış da yok” sloganlarını attı.