17 Mayıs 2024 Cuma

'Mesut Toprak derhal işe iade edilsin'

4. Vardiya İşçi Dayanışması, Kod-29 ile işten atılan Mesut Toprak'ın işe geri alınması talebiyle Mapfre Asistencia Genel Merkezi önünde eylem yaptı.

4. Vardiya İşçi Dayanışması, Mapfre Asistencia'ya bağlı Tur Assist'den Kod-29 ile işten atılan Mesut Toprak'ın işe geri alınması talebiyle Mapfre Asistencia Genel Merkezi önünde eylem yaptı.

"Kod-29 sahtekarlıktır. Mesut Toprak derhal işe iade edilsin" pankartının açıldığı eylemde basın açıklamasını Mesut Toprak okudu. Toprak, "Bugün tekrar buradayız ama bu sefer burada olmanın anlamı daha büyük. Çünkü Kod-29 mağduriyetini yaşadıktan sonra iki şey yapmam gerekiyordu. Yeni bir iş bulmak ve mahkeme yoluyla haksızca elimden alınan haklarıma kavuşmak. Aradan geçen 9 aya rağmen ikisini de hala gerçekleştiremedim. Mahkeme sürecinin kısa olmayacağını kabul ediyordum ama geçen 9 ay içinde tek duruşma görülebildi sadece. Ve devam eden Kod-29'lu günlerimde en korkuncu en kolayıymış gibi görünen iş bulma konusunda oldu. Bunca zaman içinde yaptığım başvurulardan Tur Assist'in tam bir intikam hareketi olan Kod-29 nedeniyle olumsuz yanıtlar aldım" dedi.

Kod-29 patronlar tarafından işten atmanın yasak olduğu bir dönemde işçi çıkarma yolu olarak kullanıldığını ve kullanılmaya devam edildiğini söyleyen Toprak, "Birçok yerde de işçiler arası diyalog, birlik, sendika vb durumları engellemek için kolay ve sorunsuz bir işten çıkarma uygulamasına dönüştü. Her iki durumda da karşılaştığımız şey yasalara aykırı" diye konuştu.

Toprak, "Bu sorun sadece benim değil bütün kodluların ve kodlanmanın kılıcı altında olan işçi sınıfının sorunudur. Bu yüzden de Kod-29'a karşı hep birlikte ses yükseltmeli, dayanışmayı ve direnişi büyütmeliyiz" diye belirtti.