25 Nisan 2024 Perşembe

Meslektaşlarına destek için avukat Türkmen açlık grevinde

ÇHD'li ve HHB'li tutsak meslektaşlarının açlık grevine destek vermek için avukat Yaprak Türkmen bugün İstanbul Adliyesi'nde açlık grevine başladı.
ÇHD'li ve HHB'li tutsak avukatların hukuksuzca tutsak edilmelerini protesto etmek için başlattıkları açlık grevinin 21. günün meslektaşları avukat Yaprak Türkmen Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi Baro Odası'nda üç günlük destek açlık grevine başladı.
 
HHB'nin Twitter hesabından yayınladığı videoda greve başlayan Türkmen şunları ifade etti:
"Hak ve özgürlükler için mücadele edenlerin avukatlığını yapan halkın avukatları 16 aydır tutsak. Adalet talebiyle açlık grevine başlayan arkadaşlarımın bugün açlık grevinin 21. günü. Ben de onların adalet taleplerinin seslerini sizlere ulaştırmak için üç günlük destek açlık grevine başlıyorum, sizlerden de destek bekliyorum. Değerli meslektaşlarım ve baro başkanlarım ; sırf halkın yararına avukatlık yaptıkları için tutsak edilen meslektaşlarımızı özgürlüklerine kavuşturma ve tüm gücümüzle onların yanında olduğumuzu hissettirmek için sizleri desteğe çağırıyorum. 18-21 Mart'ta görülecek duruşmamızı sahiplenmeye çağırıyorum."