3 Mayıs 2024 Cuma

Meslek liseleri önlük ve tulum üretimine başladı

Milli Eğitim Bakanlığı, İstanbul'da 7 meslek lisesinde tek kullanımlık önlük ve tulum üretimi başladığını duyurdu.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, meslek liselerinin, koronavirüs salgını nedeniyle ihtiyacın arttığı dezenfektan ve maskenin ardından tek kullanımlık önlük ve tulum üretimine başladığını duyurdu.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet sitesinde yer alan bilgiye göre; önlük ve tulum üretimi için yatırımlar yapıldı ve üretime başlandı.

İstanbul pilot il seçildi ve 7 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde üretim başladı.

Bu okullar, Beşiktaş Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Çekmeköy Taşdelen İSO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Beyoğlu İTO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Maltepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Pendik Melek Aknil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Fatih Selçuk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Beşiktaş Rüştü Akın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak belirlendi.

MASKE ÜRETİMİ ÇARŞAMBA GÜNÜ BAŞLAMIŞTI
Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, çarşamba günü yaptığı açıklamada Manisa'da İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde cerrahi maske üretiminin başladığını duyurmuştu.

Özer, "Bu süreçte piyasada sıkıntısı en fazla çekilen materyal maske oldu. Bu nedenle 14 ilde 30 mesleki ve teknik Anadolu lisesinde cerrahi maske, 3 ilimizde de N95 standardında maske üretimi için pilot okulları seçmiş ve gerekli yatırımları yapmıştık" demişti.

Hem N95 standardında maske hem de basit cerrahi maske üretimi için 14 pilot il seçilmişti. N95 standardında maske üretimi İstanbul, Bursa ve Hatay'da planlanmıştı. Talep üzerine Mersin, Ankara, Tekirdağ ve Gaziantep'te de üretim yapma kararı alınmıştı.