20 Nisan 2024 Cumartesi

Meslek Fabrikası emekçileri: Somut çözüm olana kadar mücadeleye devam

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile görüşme yapan Meslek Fabrikası eğitmenleri ve emekçileri, somut çözüm olana kadar mücadelelerini sürdüreceklerini duyurdu.

Meslek Fabrikası eğitmenleri ve emekçileri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile dün ve bugün yapılan görüşmelerinin ardından basın açıklaması yaptı.

Tunç Soyer'in gerekli birimlere talimat verdiğini ve konuyla ilgileneceğini söylemesine üzerine açıklama yapan emekçiler, somut çözüm olana kadar mücadelelerini sürdüreceklerini duyurdu.

Yapılan açıklamada "Bizler İzmir halkına emek veren, meslek edindiren eğitimci ve emekçileriz. Hatırlatmak isteriz ki mücadelemiz başkana karşı değil, taşeron sistemine karşıdır. Bu sistemde çalıştığımız için hiçbir özlük hakka sahip değiliz. Bizler mücadelemizi sürdürürken 2 gündür Tunç başkanımızla yaptığımız görüşmede, başkan 3 bürokrata talimat verdiğini bu konuyla ilgileneceğini söyledi. Tunç başkanımıza çok güveniyoruz, işçiye emeğe, kadına ve kadın istihdamına nasıl değer verdiğini de biliyoruz ancak yıllardır bu yola engel olan bazı bürokratlara güvenmiyoruz. Yıllardır çözüm için her yolu denedik ancak yine çözülmedi. Bizler de hakkımız için eyleme başladık. Başkanımızın değerlendirmesinden çıkan somut çözümü duyana kadar devam edeceğiz" ifadeleri kullanıldı.