19 Mayıs 2024 Pazar

MESAM başkanlığına aday olan Cahit Berkay: Bize olan güveninizi gösterin

MESAM yönetimine aday olan ve Demokrasi Grubu adına açıklama yapan Cahit Berkay, "Hayata, sanata bakışımız ve temsil ettiğimiz sanatçı onuru gereği saldırılara karşı teslim olmayacağız" dedi.

Musiki Eserleri Meslek Birliği (MESAM) 30 Haziran'da Haliç Kongre Merkezi'nde seçimli genel kurula gidiyor. Seçimde Recep Ergül, Sümer Ezgü ve Cahit Berkay grupları yarışacak.

Genel kurula sayılı günler kala Sanatçı Cahit Berkay, sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. "30 Hazirandaki MESAM genel kurulunda MESAM Demokrasi Grubu olarak biz de adayız. Aslında başkan adaylığı gibi bir niyetim yoktu, ama şartlar öyle gerektirdi" diyen Berkay, adaylık açıklamasını "Mesam Demokrasi Grubu olarak hayata, sanata bakışımız ve temsil ettiğimiz sanatçı onuru gereği bizlere yapılan saldırılara karşı, teslim olmayacağımızın bilinmesini isteriz. Bu yüzden 30 Haziran'da yapılacak genel kurulda, Mesam Demokrasi Grubu olarak yeniden aday olacağız" diyerek duyurdu.

İstifa eden Orhan Gencebay'ın Arif Sağ özelinde yönetimi hedef aldığı MESAM'a 2018'de kayyum atanmıştı.

Kayyum atanmasının ardından 9. Olağanüstü Genel Kurulu yapılmıştı. Coşkun Sabah ve ekibinin kurulu terk ettiği seçimlerde Arif Sağ ve ekibi seçilmişti. Seçimlerde Arif Sağ 328, Cahit Berkay 366 oy alarak seçimden galip ayrılmıştı.