19 Nisan 2024 Cuma

Meryem Sevim'in katili itirafçı olduğu için yakalanmıyor

Diyarbakır'da Meryem Sevim'i katleden Musa Sevim'in 6 gün geçmesine rağmen yakalanmamasına tepki gösteren aile bireyleri, can güvenlikleri olmadığına dikkat çekti. Ailenin avukatı Asya Cemre Işık, failin emniyet tarafından kullanılan bir itirafçı olduğu bilgisini aldıklarını söyledi.

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde, 12 Kasım Cumartesi akşamı bir kafede oturan Meryem Sevim adlı genç kadını katleden Musa Sevim hala yakalanmadı. Savcının soruşturmayla ilgili gizlilik kararı vermesi dikkat çekerken, ailenin avukatı Musa Sevim'in polisle işbirliği içinde olan bir itirafçı olduğunu açıkladı.

Katilin elini kolunu sallaya sallaya dışarıda dolaştığına dikkat çeken Meryem Sevim'in kardeşi Rozerin Sevim, olay günü yaşananları Meryem'in kafede birlikte oturduğu bir arkadaşının anlatımıyla şöyle özetledi: "Kız kardeşim kafede arkadaşlarıyla birlikte oturuyor. Musa Sevim, kız kardeşimin oturduğu kafeye gelerek, silahı çıkarıp 'benimle evleneceksin' diyor. Kız kardeşim de 'ölsem seninle evlenmem' diyerek direniyor. Daha sonra vücudun farklı bölgelerine silah sıkıyor. Kardeşim daha önce durumu arkadaşlarına anlatmış ancak bizim haberimiz yoktu. Yetkililer, sesimizi duymuyor. Diğer katiller gibi bu da böyle gezecek. 6 gün oldu ama katil hala dışarıda. Katil kaçtıktan sonra yakalayamazsınız."

'DEVLET KADIN KATLİAMLARININ TETİKÇİSİDİR'
Faile en ağır cezanın verilmesini isteyen Rozerin Sevim, "Devlet bize kör sağırı oynamasın. Katillere en ağır ceza verilsin ki bunların devamı gelmesin. Ceza verilmediği için kadınları öldürmeye devam ediyorlar. Bir kravatla bir takım elbiseyle mahkemeye çıkıp ceza indirimi alıyorlar. Sokaklarda da bellerinde silahlarıyla geziyorlar. Cezasızlık politikası yürütülmeseydi, bunlar cesaret alıp her gün bir kadını katletmezlerdi. Devlet kadın katliamlarının tetikçisidir" dedi.

'DEVLET CEZA VERMEDİKÇE KADINLAR ÖLECEK'
Meryem Sevim'in ablası Hülya Kurmuş da katil Musa Sevim'in bir hafta önce evlerinin önüne gelerek ateş ettiğini söyledi. Katillerin devletten cesaret aldığını belirten Kurmuş, "Devlet bunlara ceza vermedikçe, daha çok kadın ölecek. Katliamlara sessiz kalmamalıyız. Fail bir an önce bulunsun. Kim ne biliyorsa konuşsun" çağrısında bulundu.

'FAİL BİR İTİRAFÇI'
Diyarbakır Barosu Kadın Hakları Merkezi Temsilcisi avukat Asya Cemre Işık ise, kadın katillerinin cesareti cezasızlık politikalarından aldığını vurguladı. Ailenin avukatlığını üstlenen Işık, katil Musa Sevim'in polis tarafından kullanılan bir itirafçı olduğu bilgisini aldıklarını da söyledi. Dosya savcısıyla görüştükleri bilgisini veren avukat Işık, "Genç bir kadını katleden fail Musa Sevim, hala yakalanmadı. Her ne kadar dosyada hali hazırda 2 tutuklu şüpheli bulunduğuna ilişkin bir bilgi almış olsak da tutukluların arasında Musa Sevim bulunmuyor. Faillerin yakalanması bu meselenin temel taşlarından biridir. Meryem'in katledilmesinden bu güne geçen 6 günlük süreçte failin hala yakalanmamış olması, Meryem'in ailesi için cezasızlık kaygılarını arttıran bir hal almaktadır. Bizler, öncelikle fail Musa Sevim'in yakalanması, etkili soruşturmayla cinayetin tüm faillerinin açığa çıkarılması ve yargılanarak hak ettikleri cezaları almaları için dosyanın takipçisi olacağız" dedi.