24 Nisan 2024 Çarşamba

Mersin'de Leyla Güven'e destek için açlık grevi başladı

PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecride son verilmesi talebiyle açlık grevinde olan Leyla Güven'e destek için Mersin'de 3 günlük açlık grevi eylemi başlatıldı.
Mersin'de, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı süresiz-dönüşümsüz açlık grevine başlayan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve Hakkari Milletvekili Leyla Güven'e destek için 3 günlük açlık grevi eylemine başlandı. HDP İl Örgütü tarafından başlatılan eyleme 15 HDP'li katıldı.
 
Parti binasında başlattıkları eylemde, üzerlerine "Leyla Güven haklıdır, tecrit kalkmalıdır" önlükleri giyen partililer, "Leyla Güven onurumuzdur", "Direne direne kazanacağız" ve "Bijî Serok Apo"  sloganları attı.
 
Eyleme HDP Urfa milletvekilleri Ayşe Sürücü ve Nusrettin Maçin'in yanı sıra çok sayıda partili de destek verdi.
 
HDP Mersin İl Eşbaşkanı Mustafa Işık tarafından yapılan açıklamada, Leyla Güven'in talebinin aynı zamanda kendi talepleri olması nedeniyle açlık grevine girme kararı alındığını ifade edildi.
 
Partilerinin 7 Haziran seçimlerinin hemen sonrasında gerçekleştirilen bombalı saldırılar ve devam siyasi soykırım operasyonları ile hedef alındığını söyleyen Işık, tüm bunların startının ise İmralı'da bulunan PKK Lideri Abdullah Öcalan'a uygulanan tecrit ile verildiğinin belirtti. Savaşın bir zorunluluk olmadığını, devletin tercihi olduğunu vurgulayan Işık, hükümete başlattığı bu savaşa derhal son verme çağrısında bulundu.
 
Işık, "Yürütülen savaş politikalarının son bulmasını istiyor ve Öcalan üzerinde uygulanan ağır tecrit politikaların son bulmasını istiyoruz" dedi.