20 Nisan 2024 Cumartesi

Mersin'de ekonomik kriz protestosu

HDP'li Turan: Bu krizin faturası işçilere ödetilmek isteniliyor. Biz buna karşıyız. Krizi yaratanlar bu krizin bedelini ödeyecektir. Mersin'de ekonomik krizle ilgili yapılan açıklamada konuşan HDP Milletvekili Rıdvan Turan, “Bu krizin faturası işçilere ödetilmek isteniliyor. Biz buna karşıyız. Krizi yaratanlar bu krizin bedelini ödeyecektir” dedi.

Genel-İş Sendikası, Mersin Şubesi, yaşanan ekonomik krizin işçilere ödetilmesine tepki göstermek için Özgür Çocuk Parkı’nda basın açıklaması yaptı.

DİSK/Genel-İş  Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy yaptığı açıklamada, "Türkiye, ABD başta olmak üzere emperyalist güçlerin dayattığı sıcak ucuz dış kaynağa dayalı neoliberal kapitalizmin yarattığı kriz ile yüz yüze olduklarının altını çizdi.

Göksoy, “Tamamen dış finansmana dayalı, üretimi değil borçlanmayı esas alan, üretime değil ranta ve betona dayalı dışa bağımlı bir ekonomik model, dış kaynakların eskisi kadar ucuz ve sürekli olmamasıyla sarsıntı yaşamaktadır. Bugün krize giren neoliberal birikim modelinin bedelini işçiler yıllardır ödemekte olduğunu hatırlatan Göksoy, “Türkiye’yi yönetenlerin uluslararası finans kapitale en büyük hediyesidir. Türkiye’nin emperyalizme, uluslararası finans kapitale bağımlılığına son verecek tek güç bu bağımlılıktan hiçbir çıkarı olmayan işçi sınıfıdır” dedi.

HDP Milletvekili Rıdvan Turan ise, ülkenin üretimden uzaklaştırıldığını ve ülkenin tüm ihtiyaçlarının dış ülkelere bağımlı hale getirildiğini hatırlattı. Ülkede acil bir şekilde demokrasi ve özgürlüğün kurulması gerektiğini ifade eden Turan, “Demokrasi ve özgürlük inşa edilmez ise bu kriz daha da büyüyecektir. Bu krizin faturası işçilere ödetilmek isteniliyor. Biz buna karşıyız. Krizi yaratanlar bu krizin bedelini ödeyecektir. Kimse bizlere bedel ödetmeye çalışmasın. Her zaman mücadele edeceğiz ve bir an bile olsun geri adım atmayacağız. Bu krizi yaratanlardan hesap soracağız” diye belirtti.