18 Mayıs 2024 Cumartesi

Mersin'de Beyaz Forum

Sağlık emekçilerinin özlük haklarında iyileştirme ve acil talepleri için yaptıkları grev sona ererken, Mersin'de "Beyaz Forum" düzenleyen sağlıkçılar, "Gitmiyoruz, susmuyoruz, itaat etmiyoruz" dedi.

Mersin'de sağlık örgütlerinin çağrısıyla bir araya gelerek 3 gün boyunca greve giden sağlık emekçileri, büyük grevi "Beyaz Forum" ile sonlandırdı. Özgür Çocuk Parkı'nda bir araya gelen sağlık emekçileri, sloganlar eşliğinde halaylar çekerek, iktidara "Gitmiyoruz, susmuyoruz, itaat etmiyoruz" diye seslendi.

Açıklama yapan Gürbüz Şen, "2013 yılında Mersin Aile Hekimleri Derneği (MAHDER) olarak yine 3 gün iş bırakmıştık. O zaman bize inanmamışlardım 3 gün iş bırakma kamuda olmaz yapmayın diye. O zaman bize inanmadılar dediler ki bu nöbet mücadelesini kazanamayacaksınız yapmayın diye. O gün arkadaşlarımız da bu fikirdeydi ama biz MAHDER olarak o gün ısrarla haklı olduğumuz davamızda geri adım atmadık ve kazandık. Herkes bunu gördü. Biz en güçlü döneminde, sağlıksız sağlık politikaları güden Sağlık Bakanlığı'nı da dize getirdik" dedi.

Mücadelenin çok önemli olduğuna dikkat çeken Şen, "Bir arada olmak, birlikte olmak çok önemli. Bu süreçte bizleri ayrıştırmak isteyen bir takım politikalar da oldu. Hep beraber bunlara göğüs germeyi başardık. Biz Mersin'de hangi sendikadan olursa olsun sağlık platformunun bileşeni olarak gördük bütün arkadaşlarımızı, hak mücadelesini birlikte verdik ve vermeye devam edeceğiz. Bizim mücadelemiz sadece şu anda bugün vermiş olduğumuz mücadelemiz bizim için değil yarınlarımız için. O yüzden Sağlık Bakanlığı'nın ve bir nevi de cumhurbaşkanlığının bu sağlıksız politikalarına dur dememiz lazım ve hep beraber dur diyoruz. Çünkü eğer bugün dur demezsek yarınlarımızı kaybedeceğiz" ifadelerini kullandı.

Mücadeleyi asla bırakmamaları gerektiğinin altını çizen Şen, "Bize 'biz sizin davanızı haklı görüyoruz, merak etmeyin bunları yapacağız' diyorlar. İnanmayın olmayacak öyle bir şey, o yüzden mücadeleyi asla bırakmamak lazım. Buradan çıkış yok, artık kaybedecek bir şeyimiz kalmadı. Mücadeleyi asla bırakmayacağız burada. Bundan sonraki süreçte de aratarak devam edecek bu eylem süreci. Buradan tekrar söylüyoruz, ya bizi dinleyeceksiniz ya da dinleteceğiz. Öyle buradan çekip gitmek yok" şeklinde konuştu.

Eylem, açıklamanın ardından halaylar ile son buldu.