18 Nisan 2024 Perşembe

Mersin'de Azra ve Emine için eylem

Azra ve Emine için eylem yapan Mersin Kadın Platformu, "Azra'yı ve Emine'yi öldürenler, katiller ve işbirlikçileri, günlerdir arama çalışmalarını başlatmayan faillerin ellerini kollarını sallayarak gezmesine izin verenlerdir" dedi.

Mersin Kadın Platformu, Azra Gülendam Haytaoğlu ve Emine Gökkız'ın katledilmesine ilişkin Pozcu Platinum önünde eylem yaptı.

"Erkek adalet değil gerçek adalet", "Susmuyoruz Korkmuyoruz İtaat etmiyoruz" sloganlarının atıldığı eylemde konuşan Mersin Kadın Platformu üyesi Ceren Damar, katledilen kadınların isyanları olduğunu belirterek, "Geçtiğimiz aylarda Deniz Poyraz, Kürt halkına ve aynı şekilde kadınlara yönelik nefret politikalarının bir sonucu olarak faşist katiller tarafından planlı bir şekilde katledildi" dedi.

HDP İzmir il binasının önüne çadır kuran polisin, katillerin elini kolunu sallayarak binaya girip Deniz Poyraz'ın katledilmesine göz yumduğunu söyleyen Damar, "Yine ırkçı ve faşist nefret politikaları sonucunda geçtiğimiz günlerde, Kürtlerin her fırsatta hedef gösterilmesiyle beraber, içlerinde 4 kadının da bulunduğu 7 kişilik Dedeoğlu ailesi faşistler tarafından katledildi, evleri ateşe verildi! Faillerin şikayete rağmen serbest bırakılmış olması bu katliamın göz göre göre geldiğinin kanıtıdır. Biz kadınlar nefret politikalarınıza da karşı dimdik ayakta duracak, nefrete karşı yaşamı ve barışı savunmaktan asla vazgeçmeyeceğiz" diye konuştu.

Damar, "Azra'yı ve Emine'yi öldürenler, katiller ve işbirlikçileri, günlerdir arama çalışmalarını başlatmayan faillerin ellerini kollarını sallayarak gezmesine izin veren Emniyet ve arkasında bir gece yarısı çıkardığı kararnameleriyle duran, İstanbul Sözleşmesi'nden kadın cinayetleri bu ülkede azalmış diyen devlet, onun kurumları ve temsilcileridir" diye belirtti.