2 Mayıs 2024 Perşembe

Mersin'de artan koronavirüs vakaları Meclis gündeminde

HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan, Covid- 19 salgınında normalleşmeye geçilmesiyle birlikte Mersin'de artan vakaları meclis gündemine taşıdı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin Milletvekili Rıdvan Turan, Mersin'de artan koronavirüs vakalarına ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yanıtlaması için Meclis'e soru önergesi verdi. 

Turan, "normalleşme" adımlarının atıldığı Mayıs sonu itibarıyle Türkiye genelinde ve Mersin özelinde vaka sayılarında artışlar olduğuna dikkat çekti. Mersin'in turizm kenti olması, çevre illerden aldığı göçler, İstanbul ve Ankara gibi metropollerdeki şehir dışına çıkma kısıtlaması kararının kaldırılması, Mersin'deki vaka sayısındaki artışlarda etkili olduğunu belirten Turan,  Mersin Tabipler Odası'nın 3 Haziran tarihinde bir açıklama yaparak şehir hastanesinde son 10 günde 95 yeni vakanın ortaya çıktığını tespit ettiklerini aktardı. 

Bazı vakaların koronavirüs değil "bulaşıcı hastalık" olarak kaydedildiğine dikkat çeken Turan, Bakanlığın sağlıklı açıklamalarda bulunmadığını da söyledi. 

HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan, Bakan Koca'ya şu soruları yöneltti:

"Mersin'de Mayıs sonunda Koronavirüs sürecinde normalleşmeye geçilmesiyle birlikte vaka sayısında artış olmuş mudur? Olduysa kaç vaka görülmüştür?

Mersin'deki koronavirüs vaka sayısının artışına yönelik Bakanlık olarak hangi tedbirleri almayı planlıyorsunuz?

Mersin'de toplam koronavirüs vaka sayısı kaçtır?

Mersin'deki kamu kurum ve kuruluşlarındaki vaka sayıları nedir?

Bazı vakaların koronavirüs olarak değil ‘bulaşıcı hastalık' olarak kaydedilmesinin sebebi nedir?

Mersin'de karantinaya alınan bölgeler var mıdır? Varsa bu yerler nerelerdir?

Bakanlığınız odalarla ve ilgili kuruluşlarla vaka sayılarına dair verileri paylaşıyor mu? Paylaşmıyorsa sebepleri nelerdir?

Yereldeki çalışmaları doğru yürütmek açısından vaka sayılarını Mersin milletvekilleri ile paylaşmayı düşünüyor musunuz? Bu yönde bir çalışma yapmayı planlıyor musunuz?"