21 Mayıs 2024 Salı

Mersin'de 28 Kasım'da yapılacak mitinge çağrı

HDP Mersin İl Örgütü, 28 Kasım'da düzenleyeceği mitinge çağrı yaptı.

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP), 28 Kasım'da Mersin'de düzenleyeceği "Demokrasiye çağrı" mitingi çalışmaları sürüyor. Eski Tevfik Sırrı Sür Stadyumu'nun alanında yapılacak mitinge HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar katılacak. HDP Mersin İl Örgütü, mitinge ilişkin basın toplantısı düzenledi. 

Toplantıda konuşan HDP Mersin İl Eşbaşkanı Mehmet Alış, mitingin amacının barış ve demokrasinin sesini yükseltmek olduğunu söyledi. Alış, "Türkiye'de yaşanan krizlerle beraber mevcut tabloyu görüyor ve mücadelenin önemini biliyoruz. Yoksulluk, işsizlik ve çözümsüzlüğe karşı barışı ve demokrasiyi savunmak için yan yana gelmenin önemli olduğunu görüyor ve buna göre mücadele ediyoruz. Artık bu iktidarın ülkeyi yönetemediği açık bir şekilde ortadadır. Bu iktidara dur diyebilmek için mitinge halkımızı bekliyoruz" dedi.

HDP Milletvekili Fatma Kurtulan, AKP'nin artık ülkeyi yönetemediğini ifade etti. AKP ve MHP'nin mevcut kirli politikalarına dur demenin zamanı geldiğini belirten Kurtulan, "Herkesi bu gidişata dur demek için yan yana gelmeye çağırıyoruz" diye konuştu.