20 Nisan 2024 Cumartesi

Mersin Tabip Odası: Şeyhmus Gökalp serbest bırakılsın

TTB Yüksek Onur Kurulu Üyesi Dr. Şeyhmus Gökalp'ın tutukluluğuna ilişkin açıklama yapan Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen, "Meslektaşımızın tutuksuz adil bir şekilde yargılanmasını talep ediyoruz" dedi.

Mersin Tabip Odası, 23 Kasım 2020'de tutuklanan Türk Tabipler Birliği (TTB) Yüksek Onur Kurulu Üyesi Dr. Şeyhmus Gökalp'ın serbest bırakılması için basın toplantısı düzenledi.

Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Mahmut Sümbül, SES Mersin Şubesi Eşbaşkanı Özge Göncü de açıklamaya katıldı. Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen, Gökalp'ın çıkarıldığı mahkeme tarafından haksız, hukuksuz, adalete sığmayan, somut hiçbir delile dayanmadan tutuklandığını söyledi. 2016 yılında teslim olan bir itirafçının söylediklerinin tutuklamaya gerekçe yapıldığını belirten Antmen, "Yargıtay, Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi tarafından bu tür beyanların suç olmayacağı yönünde bağlayıcı kararları var. Ancak tüm bunlara rağmen hukuksuz bir şekilde Gökalp, serbest bırakılmıyor" dedi.

GÖKALP SERBEST BIRAKILSIN
Dünya Tabipler Birliği (WMA), Avrupa Hekimler Daimi Komitesi (CPME), İşkence Mağdurları Uluslararası Rehabilitasyon Konseyi (IRCT), Dünya İşkence ile Mücadele Örgütü (OMCT) ve Uluslararası İnsan Hakları Federasyonu (FIDH) ortaklığındaki İnsan Hakları Savunucularının Korunması İçin Gözlemevi gibi kurumların yanı sıra Cumhurbaşkanlığı, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile Türkiye'nin Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği'ndeki büyükelçilerine hitaben kaygılarını içeren ve Gökalp'ın serbest bırakılmasını talep eden mektuplar kaleme aldıklarını hatırlatan Antmen, Gökalp'ın serbest bırakılmasını istedik. Antmen, "Yüksek Onur Kurulu Üyemiz Dr. Şeyhmus Gökalp suçsuzdur, haklı mücadelesinde yanındayız. Haksız hukuksuz ve pandemi koşullarında başlı başına cezalandırmaya dönüşmüş cezaevi koşullarında tutukluluğuna bir an önce son verilerek tutuksuz olarak, adil bir şekilde yargılanmasını talep ediyoruz" diye konuştu.