3 Mayıs 2024 Cuma

Mersin Genel-İş: 15-16 Haziran'ın ruhuyla mücadelemizi büyüteceğiz

Genel-İş Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, 15-16 Haziran Büyük İşçi Direnişi'nin 50. yılına ilişkin yapılan eylemde yaptığı konuşmada, sendikal hak ve özgürlüklere karşı yapılacak her saldırı karşısında mücadele edeceklerini ifade etti.

15-16 Haziran Büyük İşçi Direnişi'nin 50. yıldönümü dolayısıyla DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası Mersin Şubesi ve Mersin Emek ve Demokrasi Platformu ortak eylem yaptı.

Özgür Çocuk Parkı'nda gerçekleşen eylemde konuşan Genel İş Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, 1970'in 15-16 Haziran'ı Türkiye işçi sınıfının en şanlı mücadele günlerinden biri olduğunu söyledi.

Göksoy, "15-16 Haziran, Türkiye işçi sınıfının sendikalaşma hakkını korumak için harekete geçtiği gündür. 15-16 Haziran üzerinden 50 yıl geçse de sermaye ve sermaye hükümetlerine korku, emek ve demokrasi mücadelesi yürüten işçilere, emekçilere ise kararlılık ve mücadele aşılamaya devam ediyor. İktidarın ve sermayenin sendikal hak ve özgürlükleri hiçe saydığı, kazanımlarına göz diktiği uygulamalar devam etmektedir. Bunun en somut örneği ise kıdem tazminatına yönelik saldırıların devam etmesidir. Koronavirüs salgını ile birlikte neo-liberal politikalar ve uygulamaları çökerken hala kıdem tazminatına göz dikiliyor" diye belirtti.

Göksoy, sabrın bir sınırı, saldırıların da bir karşılığı olacağına dikkat çekerek "İşçi sınıfı ve onun örgütü DİSK, 15-16 Haziran'ın mücadeleci ruhuyla tüm bu saldırılara karşı direnecek güce dün olduğu gibi bugün de sahiptir. Sendikal hak ve özgürlüklerimize karşı yapılacak her saldırı karşısında eşitlik ve demokrasi için, sömürüsüz bir yaşam için emeğin Türkiye'sini kurmak için mücadele edeceğiz" dedi.