19 Mayıs 2024 Pazar

Merkez Bankasında iki başkan yardımcısı ve bir PPK üyesi görevden alındı

Cumhurbaşkanlığı kararıyla Merkez Bankasında iki başkan yardımcısı ve bir Para Politikası Kurulu üyesi görevden alındı. Başkan yardımcılığına ve PPK üyeliğine birer isim atandı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan imzalı atama kararıyla Merkez Bankasında iki başkan yardımcısı ve bir Para Politikası Kurulu (PPK) üyesi görevden alındı.

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Merkez Bankası Başkan Yardımcıları Prof. Dr. Semih Tümen ve Dr. Uğur Namık Küçük ile Para Politikası Kurulu Üyesi Prof. Dr. Abdullah Yavaş görevden alındı.

Karara göre Başkan Yardımcılığına Taha Çakmak, PPK Üyeliğine Prof. Dr. Yusuf Tuna atandı.

ERDOĞAN, MERKEZ BANKASI BAŞKANI İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün akşam Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Kavcıoğlu ile görüşmüştü. Çankaya Köşkü'ndeki kabul, basına kapalı gerçekleşmişti.

GÖREVDEN ALINAN PPK ÜYESİ ABD'DE YAŞIYORDU
Görevden alınan Para Politikası Kurulu üyesi Prof. Dr. Abdullah Yavaş'ın ABD'de yaşadığı ve her ay toplantı için Türkiye'ye geldiği öğrenilmişti.

İlk görevlendirmesi 2008'de yapılan Yavaş'ın görev süresi 2013'te bitmiş, 2013 ve 2018'de görev süresi 5 yıllığına daha uzatılmıştı. Yavaş'ın görev süresinin 2023'te bitmesi bekleniyordu. 13,5 yıldaki onlarca ABD seyahatinin uçak bileti bedelinin 700 bin doları (6 milyon 202 bin lira) geçtiği hesaplanmıştı.