19 Mayıs 2024 Pazar

Meral Akşener: İstanbul Sözleşmesi yaşatır

Partisinin Meclis grup toplantısında konuşan Meral Akşener, "Ne kadınları, ne çocuklarımızı korumak gibi dertleri yok. Tek öncelikleri koltuklarını korumak. İstanbul Sözleşmesi yaşatır" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Meclis grup toplantısında konuştu. İstanbul Sözleşmesi'nin feshine tepki gösteren Akşener, "Devlet kadınları, çocukları, aileyi korumak zorundadır. İstanbul Sözleşmesi bunun için var. Birkaç oy uğruna çocuklarımızı korumayı değil 7 yaşındaki kızlarımızı evlendirmeyi seçtiler. Kadına el kaldıranın karşısına dikilmeyi değil 'O saatte ne işi varmış' vicdansızlığını seçtiler. Ne kadınları, ne çocuklarımızı korumak gibi dertleri yok. Tüm hesapları iktidarlarını sürdürmek. Tek öncelikleri koltuklarını korumak" dedi.

Akşener, "Türkiye yönetim kriziyle, hukuksuzlukla, adaletsizlikle, milli iradeye yapılan saygısızlıklarla karşı karşıya. Cumartesi sabahı itibarıyla yaşananlar 5 bin yıllık devlet geleneğimizin başımıza bela edilen bu ucube sistemde ne büyük bir tehdit altında olduğunun göstergesidir" dedi.

Devleti şahıs şirketi zannetiklerini bildiklerini ifade eden Akşener, "Devleti gelin görümce ve damatlar için makam kapısı gördüklerini de biliyorduk. Devletin malını deniz, yemeyeni de keriz gördüklerini de biliyorduk. Ama bugün artık öyle bir noktaya geldiler ki devletmiş anayasaymış kanunmuş… Artık hepsi önemsiz bir detay haline geldi. Kendilerini saray sefasına öyle kaptırdılar ki millet iradesini umursayan, memleketin geleceğini düşünen aralarında hiç kimse kalmadı" diye kaydetti.

'ERDOĞAN'IN PAŞA GÖNLÜ NE İSTİYORSA O OLUYOR'
Türkiye'de Erdoğan'ın paşa gönlü ne istiyorsa onun olduğunu vurgulayan Akşener, "Sadece canları istedi diye uluslararası bir anlaşmayı kendileri adına 'feshedebiliyorlar'. Sırf canları istedi diye gecenin bir yarısı itibarı bağımsızlığından gelen Merkez Bankasının bir başkanını daha görevden alabiliyorlar" diye belirtti.

Akşener, "Anayasamız, kanunla düzenlenmesi öngörülen konularda Cumhurbaşkanı Kararnamesi çıkarılamaz deniyor. Yani diyor ki Cumhurbaşkanı'nın karar ve işlemleri anayasanın ve kanunların üzerinde değildir, Cumhurbaşkanı tabidir. Sayın Erdoğan, millet iradesini hiçe sayan o kanunsuz yetkiyle gece yarısı aklına esmiş İstanbul Sözleşmesi'ni feshetmiş. Bu yetki aşımı milletimiz için hak gasbıdır" dedi.

'ALDIĞIN ABUK SUBUK KARARDAN VAZGEÇ'
Cumhurbaşkanı dahil hiç kimsenin anayasanın ve kanunların üzerinde olmadığının altını çizen Akşener, "Aldığın abuk sabuk kararlarla hukuksuzluğu normalleştirmekten vazgeç" diye konuştu.

Akşener, "Bu koltuk sevdasının sonunda harcanan kadınlarımız, çocuklarımız, aile birliğimiz oldu. Ama hiç kimse merak etmesin. İlk seçimlerden sonra bu utancı temizleyeceğiz. Biz doğrularını anketlere göre belirleyenlerden değiliz, değerlerini bir avuç ahlaksıza peşkeş çekenlerden değiliz, koltuk uğruna dün ak dediğine bugün kara diyenlerden hiç değiliz. İktidar şiddeti, tacizi, tecavüzü, ölümleri izlemeye devam etsin. İYİ Parti amasız, fakatsız milletin yanındadır. İktidar istediğini söylesin, biz biliyoruz ki İstanbul Sözleşmesi yaşatır" diye belirtti