20 Nisan 2024 Cumartesi

Melek'i öldürmeden önce İçişleri Bakanı ve Müge Anlı'ya bildirmiş

Diyarbakır'da Ekim ayında sokak ortasında kardeşi Mustafa Aslan tarafından katledilen Melek Aslan davasına ilişkin iddianame hazırlandı. İddianamede, Melek'i katletmeye azmettiren Orhan Vatansever'in katliam öncesi İçişleri Bakanı Soylu ve Müge Anlı'ya sosyal medyadan mesaj atarak, Melek'i öldüreceğini bildirdiği ortaya çıktı.

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde yaşayan Melek Aslan'ın, Ekim ayında Sanat Sokağı'nda kardeşi Mustafa Aslan tarafından katledilmesine ilişkin iddianame hazırlandı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame Diyarbakır 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede, Melek'i katleden kardeşi Mustafa Aslan'ın "kasten öldürme", Melek'in eski erkek arkadaşı Orhan Vatansever'in ise "kasten öldürmeye azmettirme" suçlarından müebbet hapis cezası isteniyor.

MELEK'İ ÖLDÜRECEĞİNİ BAKAN SOYLU'YA BİLDİRMİŞ
Azmettirici Orhan Vatansever'in ifadesinin yer aldığı iddianamede, Vatansever'in Melek'e senet imzalattığı ve parasını almak için tehdit ettiği görülüyor. Orhan Vatansever'den kaçarak Diyarbakır'a ardından Mardin'e giden Melek, tehditlerin artması üzerine Vatansever'den şikayetçi oluyor.

İddianamede yer alan bilgiye göre; Orhan Vatansever, Melek'i öldürülmeden önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Müge Anlı'ya sosyal medya üzerinden Melek'i öldüreceğini bildirmiş. Bakan Soylu'ya sosyal medya üzerinden, "Bakanım iyi akşamlar. Almanya'da yaşayan bir Türk vatandaşıyım. Lütfen bana yardım edin. Ben bir buçuk sene önce Diyarbakır'dan bir bayan ile tanıştım. Beni dolandırdı. Hangi mahkemeye gittiysem eli boş döndüm. Lütfen bana yardım edin lütfen yoksa ben bu kadını öldüreceğim" mesajı attığı yönündeki bilgi iddianamede yer alıyor. İddianamede ayrıca Orhan Vatansever'in Müge Anlı'ya, "Abla merhaba ne olur beni programa alın, bana yardım edin. Her yerden sizlere yazdım. Beni programa çıkarın yoksa bir kadın cinayeti daha olacak" şeklinde mesaj gönderdiği bilgisine yer veriliyor.

NE KADAR CEZA ALACAĞINI ARAŞTIRMIŞ
Orhan Vatansever, Melek'i öldürmesi için kardeşi Mustafa Aslan'a Melek'in seks işçiliğini yaptığını söylerken, Mustafa Aslan'ın 11 ve 13 Ekim 2020 tarihlerinde cep telefonundaki arama motorundan, Melek'i öldürmesi durumunda alacağı cezaya ilişkin araştırma yaptığı da iddianamede yer alan bilgiler arasında.