19 Nisan 2024 Cuma

Melek Aslan'ı katleden erkeklerin duruşması görüldü

Diyarbakı'da katledilen Melek Aslan'ın faili kardeş Mustafa Aslan ve azmettiricisi Orhan Vatansever'in yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü. Duruşma, Haziran ayına gertelendi. 

Katledilen Melek Aslan'ın faili kardeş Mustafa Aslan ve azmettiricisi Orhan Vatansever'in yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü.

Geçen yıl Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde yaşayan Melek Aslan'ı katleden kardeşi Mustafa Aslan ve azmettiricisi olan Orhan Vatansever'in yargılandığı davanın ilk duruşması, Diyarbakır 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmada, Diyarbakır Barosu Kadın Hakları Merkezi adına avukat Hatice Demir, Rosa Kadın Derneği avukatı Gözde Engin, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler (ASP) Bakanlığı vekili, maktule Aslan'ın ailesi, tanıklar ve sanık Orhan Vatansever hazır bulundu. Sanık Mustafa Aslan ise tutuklu bulunduğu Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden duruşmaya katıldı.

İddianamenin okunmasıyla başlanan duruşma, sanıkların savunmasıyla devam etti. Mahkeme heyeti, Diyarbakır Barosu Kadın Hakları Merkezi ve Rosa Kadın Derneği'nin davaya katılma taleplerini ret etti.

Mahkeme, dosyadaki eksik hususlarının giderilmesine karar vererek, bir sonraki duruşmayı 8 Haziran'a erteledi.