25 Nisan 2024 Perşembe

Meksika'da kadınlar: Yaşamak istiyoruz

Meksika'da kadınlar, genç bir kadının katledilmesini ve bunu haber yapan gazeteleri, "Kadın katili devlet", "Yaşamak istiyoruz" sloganlarıyla protesto etti.

Meksika'nın başkenti Mexico City'de, Sevgililer Günü'nde bir araya gelen eylemciler, kadın cinayetlerini protesto etti. Hükümetin kadın cinayetleri ve kadına karşı şiddet politikaları eleştirildi.

Çoğunluğu kadın olan protestocular, vahşice öldürülen 25 yaşındaki Ingrid Escamilla'nın cinayet görüntülerini paylaşan La Prensa gazetesi binasına yürüdü.

Protestocular, La Prensa gazetesi binasına yürümeden önce, Meksika Devlet Başkanlığı Sarayı duvarına kırmızı boyayla 'Kadın katili devlet' yazdı.

Gazete binası önünde toplanan protestocular, La Prensa'ya ait araçları ateşe verdi. Eylemciler ve polis arasında arbede yaşandı.

'Bir cinayet daha istemiyoruz' sloganlarıyla yürüyen protestocular, üzerinde 'sağduyulu gazetecilik talep ediyoruz' ve 'yaşamak istiyoruz' yazan pankartlar taşıdı.

Ingrid Escamilla, erkek arkadaşı olduğu belirtilen bir erkek tarafından bıçaklanarak öldürülmüş, La Prensa gazetesi ise vahşi cinayetin görüntülerini sansürlemeden yayınlamıştı.

Başka bir gazete ise "Aşk Tanrısı'nın suçu" manşetiyle Ingrid'in cinayet görüntülerini paylaştı.

Meksika'da her gün 10 kadın öldürülüyor. Geçen yıl ise, resmi verilerde bu sayının arttığı gözlemlendi.