25 Nisan 2024 Perşembe

Mehmet Sincar katledildiği yerde anıldı

DEP eski milletvekili Mehmet Sincar, 25 yıl önce bugün katledildiği sokakta anıldı.
Batman'da 1993 yılında uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren DEP Milletvekili Mehmet Sincar, vurulduğu sokakta anıldı. 
 
Anmaya, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş ve İzmir Milletvekili Murat Çepni ile  Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Batman İl Eş Başkanı Şükrü Tapkan da katıldı.
 
HDP Batman Merkez ilçe binasında bir araya gelen halk, Sincar'ın öldürüldüğü Elma Sokak’a yürüdü. Saygı duruşunun ardından Başaran söz aldı.
 
Sincar'ın öldürüldüğü dönemde binlerce faili meçhul cinayet işlendiğine dikkat çeken Başaran, şunları söyledi: "Geçmişte bize saldırdılar bugün de bu saldırılara devam ediyor. 90'lı yıllar 90'lı yıllarda kalmamıştır. Bugünün iktidarı tıpkı doksanlı dönemlerde olduğu gibi öldürmeler, katliamlar, kaybetme politikaları ile muhaliflere geri adım attırma politikaları denedi. Bakın aradan 25 yıl geçti ve biz yine buradayız. Biz arkadaşlarımızın, kardeşlerimizin faillerinden hesap sormaya devam edeceğiz." 
 
Başaran, kayıp yakınlarına yönelik saldırıya tepki gösterdi, "Bir dönemin suçluları ile bugünün iktidarı kol kola girmiş ve onların izinden gidiyor. Ama bilsinler ki hiçbir suç cezasız kalmayacak" dedi. 
 
Başaran'ın konuşmasının ardından Sincar'ın vurulduğu yere karanfiller bırakıldı.