28 Nisan 2024 Pazar

Mehmet Ayvalıtaş anıldı

Mehmet Ayvalıtaş, 7. yılında mezarı başında ve yaşamını yitirdiği yerde anıldı.

Gezi direnişinde yaşamını yitiren Mehmet Ayvalıtaş, mezarı başında ve yaşamını yitirdiği yerde anıldı. 1 Mayıs Mahallesi'nde sokağa çıkan yüzlerce kişiden biri olan Mehmet Ayvalıtaş, çevre yolunun bloke edilmesi eyleminde hızla gelen bir aracın kitlenin içine dalması sonucunda yaşamını yitirmişti. Mehmet için Eski Çekmeköy Mezarlığı'nda ve 1 Mayıs Köprüsü üzerinde bir anma yapıldı.

1 Mayıs Köprüsü üzerinde yapılan anma saygı duruşuyla başladı. Saygı duruşunun ardından, "Devrim şehitleri ölümsüzdür!" sloganı atıldı.

SODAP adına yapılan konuşmanın ardından söz alan Mehmet Ayvalıtaş'ın babası Ali Ayvalıtaş, "Köprü üzerinde MOBESSE kameraları olmasına rağmen Mehmet'e çarpan aracın kayıtları ortaya çıkarılmadı. Tam 1,5 yıl, mahallelinin desteği ile bulunan kayıtlardan sonra mahkemeler de MOBESSE kayıtlarını çıkarmak zorunda kaldı. Gezi hepimizindi; sağcısı, solcusu, Alevi'si, Sünni'si, Kürdü, Türkü'yle herkes katıldı. Gezi bir isyandı ve sekiz fidan yok oldu, öldürüldü. Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın, bana bu acıyı yaşatanlara da daha fazlasını yaşatsın" diyerek duygularını dile getirdi.

Anma, Mehmet Ayvalıtaş için karanfil bırakılarak sonlandırıldı.