27 Nisan 2024 Cumartesi

Meclis bekçilere silah taşıma yetkisi vermek için açıldı

Meclis, Covid-19 salgını nedeniyle ara verdiği çalışmalarına bugün başladı. İlk gündem çarşı ve mahalle bekçilerinin görev ve yetkileri.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Covid-19 salgını nedeniyle ara verdiği çalışmalarına bugün başladı. 48 gündür kapalı olan Meclis'te ilk gündem çarşı ve mahalle bekçilerinin görev ve yetkileri oldu.

Bekçilerin görev ve yetkilerinde yapılması planlanan değişikliklere göre, bekçilerin çalışma süreleri haftalık 40 saat olacak; maaşlarına zam yapılacak; bekçiler görev bölgelerinde ve çalışma saatleri içinde kişileri, araçları durdurabilecek ve kimlik sorabilecek.

Ayrıca değişiklik kabul edilirse bekçiler, zor ve silah kullanma yetkisine sahip olacak, jandarma hizmetleri sınıfına dahil edilecek.

AKP ayrıca Rekabet Kanunu'nda değişiklik yapmayı planlıyor. Hukuk Muhakemeleri Usulü Kanunu'nda değişiklik içeren yeni yargı paketi ile tarımla ilgili yeni bir torba yasa teklifini tatil öncesinde Genel Kurul'dan geçirmeyi hedefliyor.

Baroların seçim usullerini değiştirmeye yönelik TBMM'ye gelmiş olan bir tasarı şu anda yok. Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi bugünkü köşe yazısında barolarla ilgili durumun değiştiğini teklifin son şeklinin "illerde çoklu, merkezde tek baro" haline getirildiğini yazdı.