18 Mayıs 2024 Cumartesi

Meclis Başkanvekili: Meclis'te vaka sayısı 10

Meclis'te koronavirüs vaka sayısına dair bilgi veren Meclis Başkanvekili Nimetullah Erdoğmuş, Meclis'te toplam 10 vaka olduğunu belirterek,  bunlardan 7'sinin tedavisinin tamamlandığını ve 3 kişinin de tedavisinin devam ettiğini söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada Meclis'te koronavirüs vaka sayısının 30 olduğu yönünde iddiaların olduğunu belirtti.

İddialara ilişkin Meclis Başkanvekili'nden bilgilendirme isteyen Kerestecioğlu, "Mecliste de bu riskle karşı karşıyayız. Yani, bir söz söylendi ve şimdi öğreniyoruz ki, bugün Danışma Kuruluna katıldım, orada bir pozitif vaka çıkmış ve personele, birçok insana şu anda test yapılıyor. Sayın Başkan, sizden de rica edeceğim; sonuçta burası Türkiye Büyük Millet Meclisi... 30'a yakın böyle vaka olduğu söyleniyor" dedi.

'TOPLAM 10 KİŞİDE POZİTİF ÇIKTI'
Genel Kurulu yöneten Meclis Başkanvekili Nimetullah Erdoğmuş, konuya dair şu bilgilendirme bulundu: "Salgın sürecinin başladığı tarihten bu yana Türkiye Büyük Millet Meclisinde çalışan, 9'u Türkiye Büyük Millet Meclisi Personeli, toplam 10 kişide Covid-19 testi pozitif çıkmıştır. Bu kişilerden 7'sinin tedavisi tamamlanmış kendileri görevlerine başlamıştır. Biri Türkiye Büyük Millet Meclisinde çalışan bir televizyon kameramanı olmak üzere toplam 3 kişinin ise tedavi süreci devam etmektedir. Tespit edilen bütün vakalarda gerekli tedbirler alınmış, testi pozitif çıkan kişilerle temas ihtimali olan herkes teste tabi tutulmuş ve takip edilmiştir. Bunların dışında bir vaka tespiti yoktur."

'NET BİR AÇIKLAMA OLMADI'
Söz alan Kerestecioğlu, "Evvelsi gün testi pozitif çıkan kişinin aynı zamanda çeşitli partilere evrak getirip götüren bir kişi olduğu da söyleniyor. Şimdi, bu temas edilen kişiler kimler oluyor? Yani gerçekten burada ben bunun tam, net bir açıklama olduğunu düşünmediğimi ve daha detaylı olarak bu konuda bilgi alınması gerektiğini ifade ediyorum" diye konuştu.