25 Nisan 2024 Perşembe

MEB'e eğitim raporu götüren Halkevleri üyelerine polis saldırısı: 6 gözaltı

MEB'e hazırladıkları raporu sunmak isteyen Halkevleri üyelerine polis saldırdı. Aralarında Halkevleri Genel Başkanı Nebiye Merttürk'ün ve velilerin bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı.

Yeni eğitim öğretim yılının başladığı 21 Eylül itibariyle, sorunları tespit etmek amacıyla okulları gezen ve "Pandemi Sürecinde Okulların Bir Haftası" başlıklı bir rapor hazırlayan Halkevleri, raporu sunmak için Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) gittiklerinde polis engeliyle karşılaştı.

Halkevleri Genel Başkanı Nebiye Merttürk ve öğrenci velilerinden oluşan Halkevleri heyeti, ellerinde dilekçe ve raporlarla MEB önünde durduruldu.

Yapılan görüşme sırasında Halkevleri Genel Başkanı Nebiye Merttürk, polise, bakanlığa temsilci düzeyinde gireceklerini söylemesine rağmen, polis pandemi koşullarını gerekçe göstererek "basın açıklaması yaptırmayacağız" diye Merttürk'ü geri çevirdi.

Pandemi koşullarının keyfi kısıtlamalarla fiili bir OHAL'e çevrilmesine onay vermediklerini belirten Merttürk, basın açıklaması da yapmayacaklarını, yapsalar dahi bunu kimsenin engelleyemeyeceğini söylerken polisin saldırısına uğradı.

Polis, Merttürk'ün de aralarında bulunduğu 6 Halkevleri üyesini gözaltına aldı.

'ÇOCUKLARIN BUGÜNÜ VE YARINI İÇİN'
Raporda Türkiye’de COVID-19 vakalarının görülmesinin üzerinden 7 ay geçmesine rağmen okulların eğitime hazırlanmadığı, eğitim emekçilerinin sağlığını korumaya yönelik bir tedbir alınmadığı, okullarda dezenfeksiyon ve temizliğin velilerce üstlenildiği, yeterli temizlik malzemesi bulunmadığı gibi pek çok eksiğe dikkat çekiliyor.