2 Mayıs 2024 Perşembe

Mayıs şehitleri Atina'da anıldı

Yunanistan'ın başkenti Atina'da İbrahim Kaypakkaya, Haki Karer, Dörtler ve Ulaş Bayraktaroğlu şahsında Mayıs ayında şehit düşenler anıldı.
Yunanistan'ın başkenti Atina'da İbrahim Kaypakkaya, Haki Karer, Dörtler ve Ulaş Bayraktaroğlu şahsında Mayıs ayında şehit düşenler anıldı.
 
Yunanistan Eylem Birliği'nin düzenlediği anma Politeknik Üniversitesi dersliğinde gerçekleştirildi.
 
Saygı duruşunun ardından Birlik adına hazırlanan ortak açıklama okundu. Açıklamada Mayıs şehitlerinin yaşamlarına dair bilgiler verildi.
 
Halkların ağır faşizm koşullarında, binbir yöntemle baskı altına alındığı belirtilen açıklamada bu baskılara karşı gelişen -gelişebilecek en küçük örgütlülük ve talebin dahi tutuklamalara- katliamlara maruz bırakıldığı kaydedildi. Süren açlık grevleri ve ölüm oruçlarına dikkat çekilen açıklamada, "Türkiye, Kürdistan dağları ve şehirlerinde gerek demokratik mücadele yöntemleriyle gerekse de savaş örgütleriyle ezilenlerin hakli mücadelesini hak ettiği ölçülere taşıma çabası, ezilen sınıf ve halkların tek seçeneğinin teslimiyet ve imha olmadığının ispatıdır" ifadeleri yer aldı.
 
Faşizmin yanı sıra direnişin de olduğu kaydedilen açıklamada, "Türkiye ve Kürdistan da geçmisten ögrenerek -köklerimize sarılarak döneme özgün sorumluluklarımızı yerine getirip- zorlukları aşma çabası gösterirken, bu bilinç ve cüreti bizlere miras bırakan yurtsever-devrimci-komünist önder ve yoldaşlarımızı bir kere daha anıyor- saygıyla selamlıyoruz" denildi.
 
HBDH'ın mesajının da okunduğu etkinlikte sinevizyon gösterimi yapıldı. "Devrim şehitleri ölümsüzdür", "Şehit namirin" sloganlarının atıldığı anma, şehitler için yapılmış ezgilerin okunmasıyla sona erdi.