19 Nisan 2024 Cuma

Maxmurlu kadınlardan Başaran'la dayanışma eylemi

Maxmurlu kadınlar HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran'ın tehdit edilmesine ilişkin yaptığı açıklamada "AKP-MHP'nin kadın soykırımına ve erkek egemen sistemin soykırım politikalarına karşı mücadelemiz evrensel bir mücadele tutumu haline geliyor" dedi. 

Maxmurlu kadınlar Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran'ın polis tarafından tehdit edilmesine ilişkin basın açıklaması yaptı. Maxmur Mülteci Kampı İştar Meclisi binası önünde yapılan açıklamada "Ayşe Acar Başaran bizim irademizdir" mesajı verildi.

Devrim mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına yapılan saygı duruşunun ardından İştar Meclisi Koordinasyon Üyesi Xantur Kara açıklamayı okudu. Kadınlar ve gençler başta olmak üzere herkesin toplumun ihtiyaç duyduğu her alanda somut adımlar atması ve bu temelde örgütlenmesine dikkat çeken Kara, "Kadın katliamına karşı özgür kadın ve toplumu korumanın zamanıdır" şiarıyla bir adım atmalıyız. Faşist AKP-MHP'nin kadın soykırımına ve erkek egemen sistemin soykırım politikalarına karşı mücadelemiz evrensel bir mücadele tutumu haline geliyor. Bu adım ve buna benzer adımları koruyup genişletmeliyiz" dedi.

"Tarihte ve yaşamda kadın ve toplum olarak her zaman buna şahit olduk, en çarpıcı örnek elbette Deniz Poyraz'n katledilmesidir" diyen Kara, " Kürt ve Türk halkı üzerinde faşizmi inşa etmek için Deniz, Ebru, Sêvê, Fatma, Pakize gibi kadın direnişçileri hedef alındı. Bununla bağlantılı olarak 5 Mayıs'ta bir grup saldırgan polis HDP genel merkezini hedef aldı. Özellikle bu saldırı Ayşe Acar Başaran şahsında tüm kadınlara yapılmıştır. Ayşe Acar irademizdir, irademize kimse elini uzatamaz. Baskıcı Türk devletinin faşist saldırıları karşısında, Ayşe Acar, Emine Şenyaşar'ın anne ve bugün gerici zihniyetin her türlüsüne karşı mücadele eden tüm kadın aktivistlerin sesi olalım. Kadın yaşamını özgürlükle sentezleyene kadar çığlıklarımızla özgürlüğün sesini yükselteceğiz" ifadelerini kullandı.

Açıklama sloganlarla sona erdi.