18 Mayıs 2024 Cumartesi

Maxmûr'a yönelik saldırıya Irak ordusundan tepki

Irak Ordusu Sözcüsü Helef, Maxmûr Kampı'na yönelik saldırıyı, Irak egemenliğine yönelik olarak nitelendirdi. Irak Ortak Operasyon Komutanlığı da Türk devletinin hava sahası ihlallerini durdurması gerektiğini belirtti.

Irak Ordusu Sözcüsü Abdülkerim Xelef, Türk devletinin Şehit Rüstem Cudi (Maxmûr) Kampı'na dün düzenlediği hava saldırısına tepki gösterdi. İşgal güçlerinin silahlı insansız hava aracı, dün Maxmûr Kampı'nı bombalamış ve 3 kadın hayatını kaybetmişti.

Sosyal medyada yayın yapan Pona kanalının haberine göre Helef, saldırının Irak'ın egemenliğine yönelik olduğunu söyledi. Saldırı için 'düşmanca bir yaklaşım' ifadesi kullanan Helef, Türk devletinin bunun hesabını vermeye hazırlanması gerektiğini söyledi.

Irak Ortak Operasyon Komutanlığı da, yazılı açıklama yaparak Maxmûr Kampı'na yönelik saldırıyı kınadı. Açıklamada, Türk devletinin Irak hava sahasını ihlal ederek Maxmûr'a saldırı gerçekleştirmesine dikkat çekildi ve şunlar belirtildi: "Bu saldırıyla komşuluk ilkeleri, uluslararası sözleşmeler ve Irak'ın bağımsızlığı ihlal edilmektedir. İki devletin çıkarları doğrultusunda bu ihlaller durmalıdır. Bu durum tekrar etmemelidir."