21 Mayıs 2024 Salı

MATUHAY-DER'in açıklaması engellendi

MATUHAY-DER'in, hapishanelerdeki hak ihlallerine ilişkin yapmak istediği açıklama polis tarafından engellendi.

Marmara Tutuklu ve Hükümlü Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin (MATUHAY-DER), hapishanelerdeki hak ihlallerine dikkat çekmek için Aksaray'daki binasının önünde yapmak istediği açıklama polis tarafından engellendi. 

Engeli protesto eden Dernek Eşbaşkanı Hüsnü Taş ile polis arasında tartışma yaşandı. Polis, gözaltına almakla tehdit etti. 

Tartışmaların ardından açıklama bina girişinde yapıldı. Açıklamaya, HDK Eş Sözcüsü İdil Uğurlu, HDP İstanbul Eşbaşkanı Erdal Avcı, Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri, İHD İstabul Şube Eşbaşkanı Gülseren Yoleri, Kürt Araştırmalar Derneği Eşbaşkanı Eyüp Subaşı, Anadolu Yakınlarını Kaybedenlerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ANYAKAY-DER), Tevgera Jinên Azad (TJA) temsilcileri de katıldı.

Açıklama yapan Dernek Başkanı Taş, engellemeye tepki göstererek, "kabul edilemez" dedi. Taş, açıklamalarını farklı bir zaman ve yerde yapacaklarını duyurdu.

HDP İl Eşbaşkanı Erdal Avcı ise, Anayasal hakkın çiğnendiğini vurguladı. Valiliğin yasak kararına ilişkin bir bildirim yapılmadığını kaydeden Avcı, yasağın hukuk dışı olduğunu söyledi.
 
Alkışlarla, engel protesto edildi.