23 Nisan 2024 Salı

Maske dağıtan Halkevleri Başkanı Alemdar gözaltına alındı

Bartın'da Galla Pazarında halka ve pazarcılara terzide diktirdiği maskeleri dağıtan Bartın Halkevleri Şube Başkanı Yonca Alemdar ile maskeleri diken terzi Hulisi Kaymakçı gözaltına alındı.

Bartın Halkevleri Şube Başkanı Yonca Alemdar, kent merkezinde bir terziye diktirdiği maskeleri pazar yerinde halka ve pazarcılara dağıttığı için gözaltına alındı. 

"Standartlara uygun olmayan maskeleri izinsiz dağıttığı" iddiasıyla gözaltına alınan Yonca Alemdar'ın ardından, maskeleri diken terzi Hulisi Kaymakçı de gözaltına alındı. Alemdar ve Kaymakçı karakola götürüldü. 

Bartın Halkevleri sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Galla Pazarında vatandaşlara ve satıcılara parasız maske dağıttıkları için Şube Başkanımız Yonca Alemdar ile maskeleri diken terzi Hulisi Kaymakçı polis tarafından gözaltına alındı. Arkadaşlarımız derhal serbest bırakılsın!" dedi.

BAKAN KOCA 'EVDE MASKE YAPABİLİRSİNİZ' DEMİŞTİ
Dün yapılan Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Evde, sentetik olmayan kumaştan, pamuklu bez kumaştan çok rahat maske yapılabilir. İlla deri olması gerekmez. Sitemizden onu takip edebilirsiniz. Dışarı çıkarken maskemizi takalım. Hatta illa almanıza gerek yok. Bir bez, pamuklu kumaştan çok rahat yapabilirsiniz" demişti. 

Koca, eczane ya da marketler de dahil hiç bir yerde parayla maske satılamayacağını belirtmiş, "Bedava vermek istiyorlarsa kendileri bilir ancak satışını yapmak kesinlikle yasak. Herhangi bir satış var ise biz bildirebilirler" demişti.