24 Nisan 2024 Çarşamba

Market işçileri patronlara rap şarkıyla seslendi

"Şimdiye kadar sorunlarımızı dile getirdik artık taleplerimizi söyleme vakti" diyen market işçileri söz ve müziği kendilerine ait olan bir rap şarkıyla patronlara seslendi.

Salgınla birlikte giderek ağırlaşan çalışma koşulları ve buna itirazlarıyla öne çıkan market işçileri sorunlarını ve taleplerini yaratıcı biçimlerde dile getirmeye devam ediyor.

Marketİşçileri twitter hesabı üzerinden bir araya gelen işçilerin birlikte ürettiği "Vicdan Size İyi Gelecek" adlı rap şarkı büyük ilgi gördü.

A-101, BİM, Şok, Migros vb. market zincirlerinde çalışan işçiler geçtiğimiz günlerde #MarketİşçileriHakkınıİstiyor etiketiyle bir Twitter kampanyası düzenleyerek seslerini duyurmaya çalışmıştı.

"Şimdiye kadar sorunlarımızı dile getirdik artık taleplerimizi söyleme vakti" diyen market işçileri Twitter eylemi sırasında söz ve müziği kendilerine ait olan bir rap şarkıyı paylaştı.

"Birçoğumuz üniversite mezunuyuz, çeşitli yeteneklerimiz var ama var olan işsizlik sebebiyle marketlerde çalışmak zorunda kalıyoruz. Yalnız değiliz" diyen işçiler, tüm market işçilerini kendileri ile iletişime geçmeye çağırıyor.

Şarkının sözlerini, müziğini ve seslendirmesini yapan market işçileri "Amacımız sömürüyü ve taleplerimizi müzik yoluyla insanlara anlatmak. Ne kadar ezerlerse ezsinler sesimizi kesemeyeceklerini, sandıklarının aksine her alanda güçlü olduğumuzu ve birleştikce haklarımızı eninde sonunda alacağımızı anlatmak istedik" diyor.

Şarkının sözleri:

Vicdan Size İyi Gelecek
*
Harca harca bitmez emek sömürün(ya)
Yeter de artar emek sömürün(ya)
Kahraman gösterdin reklamlarında
Ama emeğimi sömürdün arka planda(ya)
*
Bir parça ekmek
Karşılığında bir ömür
Bu emeğe bu mu düşer
Buna anca gülünür
*
Tabi size göre kolay
Binlerce kobay emrinizde
Tabi gelir işinize binlerce köle emrinizde
*
Yak yak canımı çekinme yak
Sıkıyorum dişimi kırılana dek
Bak bak yüzüme çekinme bak
Arayacağım hakkımı geberene dek
*
Bu şarkı sömürülen işçiler için
Ve de iki kere ezilen kadınlar için
Yanımızda ol hadi bize destek ol
Daha güçlü daha emin adımlar için
*
Sesimiz birleştikçe yükselecek
Patronlara gücümüzü gösterecek
Sermayenin arkasında saklananlar
Vicdan size iyi gelecek!