17 Mayıs 2024 Cuma

Mardin'de halk kutlamalar için sokaklara döküldü

Mardin'de halk kutlamalara başladı. Büyükşehir Eşbaşkanları Devrim Demir ve Ahmet Türk, halklara iradesine sahip çıktığı için teşekkür etti. Demir, kayyumlara en güçlü şekilde yanıt verildiğini kaydederken Türk de Kürtlerin iradesini tanımayanların bugünden sonra iktidar olamayacağını söyledi. 

DEM Parti Mardin'de kesin olmayan sonuçlara göre büyük bir zafer kazandı. Büyükşehir Belediyesi'ni yüzde 56'nın üzerinde bir oy oranıyla kazanan DEM Parti, bunun yanı sıra AKP'nin elinde olan Dargeçit ve Artuklu belediyeleriile kayyum yönetiminde olan Mazıdağı, Kızıltepe, Derik ve Nusaybin belediyelerini geri aldı.

Sandık sonuçları üzerine tüm ilçelerde DEM Partililer sokağa döküldü. Dargeçit, Kızıltepe, Derik, Nuseybin ve Mazıdağı ilçe binalarının önünde, Artuklu'da ise il binası önünde bir araya gelen binlerce kişi halaylar çekerek, meşalelerle kutlama yaptı. Uzun araç konvoylarının yapıldığı kutlamalarda sık sık "Bijî berxwedana zindana", "Jin jiyan azadî" ve "Bijî serok Apo" sloganları ile kutlamalarını gerçekleştirdi. Artuklu'da kutlamalar şehrin dört bir yanını sararken, yurttaşlar zafer işaretleri ve DEM Parti flamaları ile sokaklarda tur attı.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Devrim Demir ve Ahmet Türk ile Artuklu Belediyesi Eşbaşkanları Münevver Ölker ve Mehmet Ali Amak DEM Parti İl binasında seçimleri takip etti. Son sandık sonuçlarının gelmesinin ardından Demir ve Türk, il binası önünde toplanan binlerce kişiye seslendi.

DEMİR: KAYYIMI HEP BİRLİKTE GÖNDERDİK
İlk olarak konuşan Demir, halka teşekkür etti. Demir, "Kürt halkı tüm saldırılara ve tüm oyunlara rağmen, kayyımlara en güçlü şekilde cevap vermiştir. Tüm kirli oyunlara rağmen kayyım yine kaybetti, kayyımı hep birlikte gönderdik" dedi.

TÜRK: KÜRTLERİ TANIMAYANLAR İKTİDAR OLAMAZ
Ardından halka teşekkür ederek sözlerine başlayan Ahmet Türk de "Bugün Kürt halkı, Mardîn halkı irademizi gasp edenlere karşı büyük bir cevap verdi. Hepinizi kutluyorum, hepinize teşekkür ediyorum. Bu coşkunuz, bu heyecanınızla, Kürt halkı özgürlük için Kürt halkı demokratik bir barış için verdiği bu mücadeleyle amacına ulaşacak. Kürt halkının geleceği aydınlıktır. Mücadelesiyle, direnişiyle Kürt halkının geleceğini aydınlatacağız. Halkımızın iradesine karşı kirli oyunlarla bir kez daha el koymak istediler. Ama Kürt halkı onlara büyük bir cevap verdi. Biliyoruz ki, bu cevap tüm dünya için önemli bir cevaptı. Kürtleri yok etmek isteyenler, Kürtlerin iradesini tanımayanlar bugünden sonra iktidar olamazlar" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından kitle kutlamalarını sürdürdü.