20 Nisan 2024 Cumartesi

Mardin'de Covid-19 vaka sayısı 6 bine ulaştı

Covid-19'un hızla yayıldığı kentlerden biri olan Mardin'de vaka sayısı 6 bine ulaştı. Şimdiye kadar 300 sağlık emekçisi virüse yakalandığı kentte Mardin Sağlık Platformu halkı tedbirli olunması konusunda uyardı.

Türkiye'de mart ayından bu yana görülen koronavirüs (Covid-19) nedeniyle bugüne kadar 5 bin 747 kişi yaşamını yitirdi. 1 Haziran'dan itibaren başlayan "normalleşme" süreci ile birlikte vaka sayısında artışın en fazla olduğu kentlerden biri olan Mardin'de vaka sayısı 6 bin oldu.

SES ve Mardin Tabip Odası'nın aralarında bulunduğu Mardin Sağlık Platformu'ndan alınan bilgilere göre haziran ayından bu yana vaka sayısında ciddi bir artış yaşanan kentte yüzlerce bina karantina altında tutuluyor. Virüsün köylere de yayıldığı belirtildi.

ENFEKTE OLAN SAĞLIK EMEKÇİSİ SAYISI 300
Jinnews'in haberine göre, kentte enfekte olmuş sağlık emekçisi sayısı 300'e ulaştı. Yurtta ve hastanelerde hastalar için yer kalmadığı öğrenilirken, Sağlık Platformu tarafından şu değerlendirme yapıldı: "Rakamlar verilenlerin çok üstünde genel toplam 6 bini geçti. Özellikle ilçe ve köylerde yapılan düğün ile taziyeler virüsün yayılma alanına dönüşmüş durumda. Hastanelerde yer bulamayan yurttaşlar yatak yok diye sağlık çalışanları ile tartışmaya başlıyor. İl genelinde bir kriz masası henüz yok ama İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan toplantılara halen çağrılmıyoruz. Yurttaşlar maske takmaya, kalabalık ortamlara girmemeye bile özen göstermiyor. Özellikle bayramda meydana gelen kalabalığın sonuçlarından korkuyoruz. Halk tedbirlere uymalı, gerekirse evden çıkmamalı. Çünkü ağır bir durumda bile hastaların tedavi edilmesi için var olan bir ortam yok."