20 Nisan 2024 Cumartesi

Mardin'de açlık grevi sona erdi

HDP Mardin milletvekilleri Tuma Çelik ve Ebru Günay'ın, açlık grevinin 29. gününde olan Leyla Güven'in eylemine destek amacıyla başlattığı üç günlük açlık grevi eylemi sona erdi.
Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecride son verilmesi için başlatmış olduğu açlık grevine destek vermek amacıyla HDP Mardin milletvekilleri Tuma Çelik ve Ebru Günay'ın Mardin'de gerçekleştirdikleri üç günlük açlık grevi eylemi sona erdi.
 
HDP Mardin il binasında sürdürülen açlık grevi eylemi gün içinde yapılan ziyaretlerin ardından yapılan açıklama ile sona erdi. Açıklamayı yapan Ebru Günay, Leyla Güven'in sesine ses olmak amacıyla gerçekleştirdikleri eylemin sona erdiğini belirterek, "Bizler bulunduğumuz her yerde Leyla Güven'in sesine ses olmaya devam edeceğiz" ifadesini kullandı. Leyla Güven'in Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı bir eylem gerçekleştirdiğini hatırlatan Günay, "Bu ülkenin demokrasisi için geleceği ve bu coğrafyalardaki barışın gelişmesi için barış ve adaletin hakim olması için bulunduğumuz her yerde direnmeye devam edeceğiz" diye konuştu.
 
Ardından söz alan Tuma Çelik, "Bu mücadeleyi her gün biraz daha büyüterek geliştirerek sürdürmeye çalışacağız" dedi.