25 Nisan 2024 Perşembe

Mardin'de 8 Mart'ın startı hapishane önünde verildi

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Mardin'deki kadınlar startı hapishane önünden verdi. Burada konuşan HDP Milletvekili Ebru Günay, "Kadınlar her yerde özgürlüğü haykırmaya devam edecek" dedi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mardin Kadın Meclisi, 8 Mart etkinlikleri kapsamında düzenleyeceği etkinliklerin startını Mardin E Tipi Hapishanesi önünde verdi.
 
HDP Mardin Milletvekilleri Pero Dündar ve Ebru Günay'ın da aralarından olduğu onlarca HDP'li kadın ve tutuklu yakını PKK lideri Abdullah Öcalan'a uygulanan tecride karşı 5 Ocak'tan bu yana 9 tutuklunun açlık grevinde olduğu Mardin E Tipi Hapishanesi önüne gelerek, açıklama yaptı.
 
Burada konuşan HDP Milletvekili Ebru Günay, "Kadınlar özgürlük için direnişte ve grevde" sloganıyla birçok yerde etkinlikler düzenleyeceklerini belirtti. Her yerde kadınların özgürlüğe olan özlemini haykıracaklarını dile getiren Günay, "Biliyorsunuz cezaevlerinde 114 gündür devam eden bir açlık grevi süreci var. Bu sürecin öncüleri kadınlar. Leyla Güven arkadaşımız bu sürecin en büyük öncüsü. İmralı tecridini kabul etmeyeceğini ve buna karşı her türlü direneceğini bize gösterdi. Çünkü bir gerçeklik var ki; İmralı tecrit sistemi bugün hayatımızın her alanında, sokakta, evde işte etkilediğinin farkında ve bunu kabul etmeyeceğini söylüyor. Bizler de bu sistemi kabul etmeyeceğimizi söylüyoruz. AKP hükümeti bugün İmralı sistemini bir yönetim biçimine dönüştürdü ve bu yönetim biçimi ile biz kadınları reddederek, biz kadınlara şiddet uygulayarak, biz kadınları erkeklere mahkum ederek İmralı tecrit sitemini derinleştirmeye çalışıyor" diye konuştu.
 
Açlık grevi eylemcileri ile tüm tutuklular için "ruhları özgür ancak bedenleri tutsak" diyen Günay, "Böyle olsa da her yerde özgürlüğü haykırıyorlar bizlere" dedi. Açlık grevlerinin bugün tüm cezaevlerine yayıldığına dikkat çeken Günay, "Başta Leyla Güven olmak üzere bütün tutsakların taleplerinin bizim talebimiz olduğunu belirtiyoruz. Kadınlar özgürlük direnişinde. Kadınlar her yerde özgürlüğü haykırmaya devam edecek. İmralı tecrit sitemi kalkacak ve özgürlük kazanacaktır" diye belirtti.