19 Nisan 2024 Cuma

Mardin Emek ve Demokrasi Platformu, saray rejimine karşı mücadeleye çağırdı

Mardin Emek ve Demokrasi Platformu, ekonomik kriz ve yoksulluğa ilişkin açıklama yaptı. Eyleme katılan HDP Sözcüsü Ebru Günay, ranta, savaşa, katliama değil halka, kadınlara bütçe talebini dile getirdi.

Ekonomik kriz ve yoksulluğa dikkat çeken Mardin Emek ve Demokrasi Platformu yaptıkları eylemde, "Geçinemiyoruz, emekten ve halktan yana bir bütçe için omuz omuza" çağrısında bulundu.

Eyleme, kitle örgütü ve siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra HDP Sözcüsü ve Mardin Milletvekili Ebru Günay da katıldı.

'RANTA SAVAŞA DEĞİL, HALKA KADINLARA BÜTÇE'
Eylemde konuşan HDP'li Ebru Günay, iktidarın ülkeyi açlığa, yoksulluğa ve sefalete terk ettiğini dile getirerek, insanların sokaklarda "geçinemiyoruz, geleceksiz kaldık" haykırışını hatırlattı. İktidarın hazırladığı 2022 yılı bütçesinin yüzde 1'in bütçesi olduğunu vurgulayan Günay, halkın bütçesi için mücadele ettiklerinin altını çizdi. Günay, "Ranta değil halka bütçe, savaşa, katliama değil halka, kadınlara bütçe diyoruz. Hükümetin istifa edip, halkın taleplerine kulak vermesi gerektiğini tekrar ediyoruz" diye konuştu.

SARAY REJİMİNE KARŞI MÜCADELE ÇAĞRISI
Mardin Emek ve Demokrasi Güçleri Dönem Sözcüsü Deniz Araç da yaptığı açıklamada iktidarın politikaları ile halkı açlık ve yoksulluğa mahkum ettiğini vurguladı. Araç, "Bizleri yoksulluğa, açlığa ve sefalet ücretlerine mahkum eden saray rejimine karşı, tüm emekçileri ve halkımızı iş, eşitlik, özgürlük, adalet, emek ve barış için mücadeleye çağırıyoruz" dedi.