19 Mayıs 2024 Pazar

Mannheim ve Paris'te 25 Kasım etkinliği

Mannheim ve Paris'te 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü etkinlikleri düzenlendi.
Almanya'nın Mannheim ve Fransa'nın Paris kentinde 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü etkinlikleri düzenlendi.
 
MANNHEİM
 
Almanya'nın Mannheim kentinde 25 Kasım etkinlikleri kapsamında SKB, Young Struggle'li genç kadınlar, Berivan  Ronahi Kadın Meclisi, Yeni Kadın, Courage, MLPD, Scholosplatz'dan Mannheim Tren Garı'na yürüyüş düzenledi.
 
Yapılan yürüyüşte "Şiddete, ırkçılığa, tacize, kadın cinayetlerine karşı özsavunma", "Jin, jîyan, azadî" sloganları atılırken, meşale ve dövizler taşındı.
 
Mannheim Tren Garı'nda Young Struggle'li genç kadınların, dünyanın birçok yerinde şiddete, tacize, cinayete, zorla evlendirilen kadınların dilinden kısa mesajlar sundu. Rojava'da kadın devrimi ve özsavunmayla ilgili sunumlar yaptı. SKB adına yapılan konuşmada, ırkçılığa ve kadın cinayetlerine karşı kadınlar örgütlenmeye ve savunma hakkını gerçekleştirme çağrısı yaptı.
 
Eylemde Courage, Rohani Berivan Kadın Meclisi, Yeni Kadın adına konuşmalar yapıldı.
 
PARİS
 
Fransa'nın başkenti Paris'te SKB'liler sabah erken saatlerde trenlerde ve Paris'in merkezî garlarında olmak üzere akşam saatlerinde ise göçmenlerin yoğun olduğu Saint Denis-Kemer, konfeksiyon atölyeleri ve işyerlerinde bugün Paris Opera Meydanında saat 14.00'te yapılacak eyleme çağrı yaptı.