7 Mayıs 2024 Salı

Manisa Emek ve Demokrasi Platformu: Faşizmi yeneceğiz

Manisa Emek ve Demokrasi Platformu, İzmir HDP İl binasına yapılan faşist saldırıda katledilen Deniz Poyraz için basın açıklaması gerçekleştirdi.

Manisa Emek ve Demokrasi Platformu Manolya Meydanı'nda bir araya gelerek HDP'ye yapılan faşist saldırıyı ve Deniz Poyraz'ın katledilmesini protesto etti.

"Faşizmi yeneceğiz" yazılı pankartın yanı sıra Deniz Poyraz'ın fotoğrafları taşındı. Platform adına basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen Şube Başkanı İsmail Şener, iktidarın hedef gösteren söylemlerinin azmettirici yönde bir etki yarattığını söyleyerek, "Bizler yarın çok geç olmadan bu gidişattan rahatsız olan tüm emek, barış ve demokrasi güçlerini, tüm kişileri ve kurumları dayanışma içinde olmaya ve omuz omuza mücadeleye çağırıyoruz" dedi.

Eylemde konuşan HDP İl Eşbaşkanı Sait Taycı ise iktidarın mafya devleti haline gelmesinin artık gözden kaçamayacak kadar gerçekçi bir hal aldığını belirtti. Taycı, "Deniz kardeşimiz özgürlük mücadelesinin çocuğudur. Denizin gülüşünden korktular. Bu yüzden diyoruz ki Deniz'e sözümüz; bu ülkeye barış gelecek. Bu cinayet siyasal bir cinayettir, faşizm döktüğü kanda boğulacaktır. Sonuna kadar barışı haykırmaya devam edeceğiz. Yaşasın halkların kardeşliği" diye konuştu.

HDP İl Eşbaşkanı Hasret Çetin de, "Biz kardeş olalım diyoruz siz öldürüyorsunuz. Her şeye rağmen, ölene kadar barışı ve kardeşliği savunmaya bunun için mücadele etmeye devam edeceğiz"  dedi.

Emek Partisi Manisa İl Yöneticisi Burak Yılmaz ise, "'400 vekili verin, bu iş huzur içinde çözülsün' biçiminde dile gelen niyet, Kürt ve Türk halklarının dayanışmada ve mücadelede ısrarıyla boşa düşecektir" dedi.