18 Mayıs 2024 Cumartesi

Mamak’ta faşist saldırılara tepki

HDP Marmaris İlçe Örgütü’ne yönelik faşist saldırıya tepki gösteren HDP Mamak İlçe Örgütü, baskı ve saldırılara karşı HDP’nin yılmayacağını kaydetti. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mamak İlçe Örgütü, Marmaris’te parti binalarına yönelik faşist saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

"Ne faşizmin baskı ve terörü ne faşist saldırı ve katliamlar HDP’yi yıldıramaz" yazılı pankartın açıldığı eylemde konuşan HDP Mamak İlçe Eşbaşkanı Mustafa Uğur Akkaya, iktidarın çöküşünü durdurmak için HDP ve Kürt düşmanlığını tırmandırdığını ifade etti. Akkaya, "Deniz Poyraz alçakça katledildi. Bu katliamın ardından AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın ‘bundan sonraki saldırıyı da kınıyoruz kınayacağız’ açıklaması ve ardından tüm siyasi varlığını HDP ve Kürt düşmanlığı üzerinden sürdüren faşist MHP ve liderinin katledilen yoldaşımız Deniz için terörist diyerek yapılan bu faşist saldırı ve katliamları meşrulaştırarak yeni saldırı ve katliamların önünü açmıştır" dedi.

İktidar tarafından yapılan açıklamaların ardından önce HDP İstanbul Avcılar İlçe Eşbaşkanı’nın evinin kurşunlandığını ardından HDP Marmaris İlçe Örgütü’ne saldırı düzenlendiğini hatırlatan Akkaya, "Bu katliam ve saldırılar AKP-MHP ve onların sözcülerinin politikaları sonucu olmuştur. AKP-MHP iktidarı suçüstü yakalanmıştır. Ama nafile. HDP dün nasıl bu saldırı ve katliamlara karşı çıkıp direnmişse bugün de direnecektir. Biz haklı ve onurlu bir mücadelenin, özgür ve güneşli bir dünyanın savunucuları ve sürdürücüleriyiz" ifadelerini kullandı.

Akkaya, "Herkesi faşizme karşı birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz" diye vurguladı.