19 Nisan 2024 Cuma

Maltepe Belediyesi'nde grev dalgası yayılıyor 

CHP'li Maltepe Belediyesi imzaladığı toplu sözleşme yükümlülüklerini yerine getirmemesi üzerine işçiler bir hafta önce greve başladı. Başka birimlerin de katılımıyla büyüyen grevde işçiler, "Belediye bizi mağdur ettiği gibi, vatandaşı da mağdur ediyor" dedi.
 

Maltepe Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı Temizlik, Yol Bakım ile Park ve Bahçeler birimleri greve çıktı.

ETHA'ya konuşan Yol Bakım birimi işçi temsilcisi Cihan Demir, başkaca birimlerdeki işçilerin örgütlü mücadelesini kendilerinin de sürdürdüğünü vurgulayarak, "Arkadaşlarımızın dik duruşu bizi de ayakta tutuyor. Sesimiz kısılsa da, bedenlerimiz yorgun düşse de hakkımızı alana kadar devam edeceğiz" diye konuştu.

Demir, bir yıldır imzalanan toplu sözleşmenin uygulanmadığına işaret etti ve ekledi: "Bizleri kaale almadan hareket eden, işçileri insanlara karşı küçük düşürmeye çalışan bir yönetim var. Yetkililerin bizi 'sallamasından' sonra iş buraya kadar geldi."

'BELEDİYE BİZİ MAĞDUR ETTİĞİ GİBİ VATANDAŞI DA ETTİ"
Temizlik işçilerinin grevde öncü olmasıyla, işçilerin birbirleri etrafında kenetlendiğinin altını çizen Demir, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Maltepe'de çöpler toplanmadığı için onlarca ton çöp sokaklara saçıldı. Bizler greve katıldığımız da, yollar çökse, kaldırımlarda hasar olsa, bir yerde asfalta ihtiyaç olsa gitmeyeceğiz. Belediye bizi mağdur ettiği gibi, vatandaşı da mağdur ediyor."

'ZORLA ÇÖP TOPLAMAYA GÖTÜRÜLDÜK'
Demir, direnişin başladığı ilk günün ardından iki gün boyunca, belediyenin yol yapım işçilerine resmi olmayan bir uygulama dayattığını söyledi ve devam etti: "Grev başladıktan 2 gün sonra bizim birimimiz çöp toplatılmaya çıkartıldı. Buradaki hiç kimsenin 'çöp toplama belgesi olmadığı gibi, kimse kamyonlarda nasıl davranılacağını bilmiyor. Arkadaşlarım, zorla çöp toplanmaya götürüldükleri için, işe çıkmamama kararı aldılar. Temsilci olarak, hiç bir şekilde şantiye dışına adım atmayacağız ve direnişe katılacağız dedim."

'İŞÇİLER BİRBİRİNE SAHİP ÇIKAR'
Park ve Bahçeler biriminde başlayan greve ilişkin konuşan Demir, şöyle devam etti: "Temsilci olan bazı arkadaşlar 'yönetim yanlısı' olduğu için işçiler ne yapacaklarını bilemediler. Birlikteliği gören işçiler, biz sahipsiz değiliz, işçiler birbirine sahip çıkar diyerek de greve başladılar."

KARARLI DURUŞ SAYESİNDE GREV YAYILIYOR
Temizlik Birimi işçilerinin temsilcisi Ali Sönmez ise onurlu direnişlerinin yedinci günü olduğuna dikkat çekti ve "Bugüne kadar göstermiş olduğumuz kararlı duruş çok önemli. Duruş sonrasında, yol ve park birimindeki arkadaşlarımız da dahil oldu. Dün yol, bugün park birimindeki arkadaşlarımız iş bırakmış durumda" dedi.

Sönmez, konuşmasında şunları belirtti: "Kararlılığımızı sürdürmek zorundayız. Her türlü kara propaganda yapılabilir, her türlü tehdit şantaj üstümüzde uygulanabilir. Bugüne kadar durduğumuz gibi dirayetli duracağız, biz kazanacağız."