17 Mayıs 2024 Cuma

Maltepe Belediyesi'nde direniş büyüyor: 3 birim daha iş bıraktı

Maltepe Belediyesi'nde TİS'in uygulanması ve atılan işçilerin geri alınması talebiyle iş bırakan işçilere,Veteriner, Park ve Bahçeler ve Fen İşleri birimlerinde çalışan işçiler de katıldı.
 

Maltepe Belediyesi'nde çalışan temizlik işçilerinin, TİS maddelerinin uygulanması ve atılan işçilerin işe geri alınması için başlattığı süresiz iş bırakma eylemi 4. gününde.

Sabah saatlerinde temizlik biriminin bulunduğu Aydınevler şantiyesine gelen Maltepe Belediyesi Başkan Yardımcısı Melih Morsümbül, işçilere "Sizinle yaptığımız bir sözleşme yok" dedi. Bunun üzerine belediyenin Veteriner, Park ve Bahçeler ve Fen İşleri birimlerinde çalışan işçiler de iş bırakma eylemine dahil oldu. 
 
İŞÇİLER BELEDİYE'NİN ÖNÜNE YÜRÜDÜ 
Aydınevler ve Zümrütevler şantiyelerinde bir araya gelen işçiler, belediye önüne kadar yürüyüş gerçekleştirdi. "Direnen işçiler kazanacak" ve "Atılan işçiler geri alınsın" sloganlarına atan işçilere etrafta bulunan esnaflar da alkışlarla destek verdi. 

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Yönetim Kurulu Üyesi Kanber Saygılı'nın da destek verdiği yürüyüşün ardından işçilerin belediye önündeki bekleyişi sürüyor.

Bu arada belediye yetkililerinin talebi üzerine, sendika yönetici ve işçi temsilcilerinin katılımı ile saat 15.00'da toplantı yapacağı öğrenildi.