8 Mayıs 2024 Çarşamba

Malatya'da kadınlar: İstanbul Sözleşmesi bizim, vazgeçmiyoruz

Malatya Demokratik Kadın Platformu, Malatya Postane Meydanı'nda "İstanbul Sözleşmesi bizim, vazgeçmiyoruz" şiarıyla eylem yaptı.

Malatya Demokratik Kadın Platformu İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesine karşı Malatya Postane Meydanı'nda sessiz eylem düzenledi.

Eylem sonrası yapılan basın açıklamasını Berfin Güler okudu. Sözleşmenin feshinden sonra yaşanan kadın cinayetlerine dikkat çeken Güler "Bir gece yarısı Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile fesih kararı verilen İstanbul Sözleşmesi, biz kadınlar için hayati önem taşıyor. Fesih kararının duyurulması ile kadın cinayetleri artarak devam etti. 2021 yılının ilk üç ayında tam 88 kadın katledildi. Arkadaşlarımızın ellerinde tuttukları kağıtlarda, çoğunlukla eşleri tarafından öldürülen kadınlardan sadece bir kısmının adları yazılı.Yaşanan bu cinayetler gün gün artmaya devam ediyor.Kadınların hakları ve hayatları güvence altında değil" diye konuştu.

İzmir'de Deniz Poyraz'ın katledilmesine tepki gösteren Güler, Poyraz'ı unutmayacaklarını, mücadelelerinde yaşatacaklarını dile getirdi.

Hakları ve yaşamları için mücadeleye devam edeceklerini ifade eden Güler, "Kadınların, çocukların, yaşlıların, LGBTİ+ bireylerin haklarını ve hayaatlarını güvence altına alan İstanbul Sözleşmesi'nin feshi kabul edilemez. Bugün, burada fesih kararına karşı tepkimizi sessiz bir eylemle dile getireceğiz. Bu suskunluğumuz, çok şey anlatıyor. Mücadelemiz her alanda, her şekilde devam edecek" dedi.

Açıklama sonrası 10 dakika sessiz duran kadınlar, son olarak yarın İstanbul'da yapılacak eyleme de çağrı yaptı.