16 Mayıs 2024 Perşembe

Malatya'da kadın cinayeti protesto edildi

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde yaşayan Hakan Fırat, kendisinden boşanmak isteyen eşi Kübra Fırat'ı öldürdü. Malatya Demokratik Kadın Platformu yaptığı açıklamada "Katil, kadını korumayan politikalardır" dedi.
Malatya'da dün akşam saatlerinde eşinden boşanmak isteyen 21 yaşındaki Kübra Fırat, eşi Hakan Fırat tarafından pompalı tüfekle öldürüldü. Kübra Fırat'ın kardeşi Mustafa Güngör de ağır yaralandı.
 
Kübra'nın katledilmesiyle ilgili Malatya Demokratik Kadın Platformu adına açıklama yapan Beyhan Bali, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü arifesinde yine bir kadın cinayeti yaşandığını belirtti. Kadınların boşanma talebinin erkekler tarafından ölümle cezalandırıldığını belirterek, "Bu cinayetler yaşanmadan kadının yaşam ve boşanma hakkını garanti altına alan önlemlerin alınması gerekiyor. Katil, erkek egemen zihniyet. Katil, kadını korumayan politikalar, söylemler. Katil, iyi hal indirimi ve haksız tahrik indirimi yapan yasalardır. Bizler katili tanıyoruz. Affetmeyeceğiz. Malatya Demokratik Kadın Platformu olarak bu cinayetin takipçisi olacağız. Katilin gerekli cezayı alması için mücadele edeceğiz" dedi.